'Isplivale' nove dubioze u vezi tvrtke ministra Jakovine

Nekretnine u vlasništvu TJ-Proma, tvrtke koju je nedavno prodao ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, navodno su opterećene zabilježbom od 60.000 eura na ime jedne osiguravajuće tvrtke.

29.12.2012.
19:38
VOYO logo

Kako tvrdi Večernji list, izvadak iz zemljišnih knjiga na poslovnu zgradu, skladište i ekonomsko dvorište TJ-Proma, pokazuje da je ministar Jakovina 2006. godine prenio prava vlasništva radi osiguranja novčane tražbine na osiguravajuću tvrtku. Budući da je u rujnu 2008. godine Županijski sud u Slavonskom Brodu donio rješenje kojim se zabranjuje daljnje opterećenje nekretnine bez suglasnosti osiguravajuće kuće, to znači da je vlasnik nekretnina TJ-Proma taj osiguravatelj.

Jakovina se još nije očitovao

Podsjetimo, ministar Jakovina je u četvrtak izvijestio da je tvrtku TJ-Prom prodao za 400.000 kuna jednom mladom poduzetniku, kazavši da će novi vlasnik preuzeti i dugove od oko 110.000 kuna. No, ministar nije spominjao zabilježbu na nekretninama tvrtke, a u zadnjem financijskom izvještaju TJ-Proma nije naveo nikakve dugoročne obveze, dok je u kratkoročnim obvezama pod stavkom 'ostale obveze' naveo iznos od 245.141 kunu, tvrdi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Jakovina nije odgovorio na upite novinara u vezi sa zabilježbom i teretom na nekretninama, odnosno je li novi vlasnik tvrtke kupio i nekretnine ili samo ime tvrtke, pa još ne znamo njegova objašnjenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo