rafalna paljba / 'Jednom dečku je metak prošao kroz traperice': Otkriven identitet napadača u Petrinji

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

48-godišnji napadač inače je iz okolice Zaprešića, a u Petrinji je imao prijavljeno boravište

25.10.2018.
8:10
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo


Muškarca pritvorenog nakon što je iz automata pucao najprije u naselju Gora, a zatim i u Petrinji policija je pritvorila i prijavila za čak tri kaznena djela, među kojima je i prijetnja jer je puškom zaustavio automobil u kojem su bile dvije žene i dijete.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policija je izvijestila da je 48-godišnjak u utorak oko 13,25 sati, u Gori na petrinjskom području, držeći automatsku pušku na cesti zaustavio osobni automobil sisačke registracije kojim je upravljala 44-godišnja vozačica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pušku je uperio prema vozačici i rekao da ga odveze do Petrinje te je sjeo u vozilo u kojem se još nalazila i 20-godišnja suvozačica i 11-godišnje dijete. Dolaskom u Petrinju izašao je iz auta i otišao u Ulicu Matije Gupca gdje je na ulici kojom su prolazili pješaci i vozila, ispred ugostiteljskog objekta u zrak ispalio ukupno 28 hitaca.

'Nije istina da je pucao u zrak'

"U kafiću nas je u to vrijeme bilo osam. Vidjeli smo ga kako stoji preko puta ceste. Sagnuo se i iz torbe izvadio automatsku pušku. Povikao sam: ‘Bježite, ima pušku!’. Repetirao ju je i počeo pucati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije istina da je pucao u zrak, kako je rekla policija, pucao je prema nama, prema meni, mojoj supruzi i mojim gostima. Ne znam koliko je rafala ispalio, ali prava je sreća da nitko nije stradao. Jednom dečku je metak prošao kroz traperice, umalo ga je pogodio u nogu", kazao je za 24sata vlasnik ugostiteljskog objekta Tomislav Rašić.

Napadač je Darko Kobula iz okolice Zaprešića koji je u Petrinji imao prijavljeno boravište. Nakon što je uhićen i ispitan u prostorjima Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, Kobulu se sumnjiči za prijetnje, nedozvoljeno posjedovanje oružja i dovođenje u opasnost ljudskih života i imovine. Za njega su tražili istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i ponavljanje zločina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo