FOTO: / Poplavljeni podrumi, odronile se ceste

Velika količina oborina koja se 'spustila' na područje oko Jastrebarskog u noći s četvrtka na petak uzrokovala je brojne probleme.

30.11.2012.
14:59
VOYO logo

Zbog nevremena koje je u noći s četvrtka na petak pogodilo naselja grada Jastrebarskog hitno se sastao Stožer za zaštitu i spašavanje grada. Na teren su zbog poplava podruma u obiteljskim kućama, odrona cesta te poplavljenog skladišta trgovačkog centra Lidl u mjestu Čabdin, koje je najviše pogođeno, odmah ujutro izašli vatrogasci, zaposlenici Hrvatskih voda, te tvrtke Ceste Jastrebarsko.

"Situacija na terenu je dosta složena, iz razloga što je riječ o nekoliko lokacija različite udaljenosti. Sve raspoložive snage su na terenu i vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama uspjeti vratiti sve u normalu", kazao je za portal Jastrebarsko.hr obnašatelj dužnosti gradonačelnika, Zvonimir Novosel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odroni stvaraju probleme u prometu

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice Vedrana Boričevića, zbog mogućnosti novih problema preventivno je osigurano 1.500 vreća s pijeskom za zečje nasipe. Istovremeno, kod Lidla su prokopani kanali kako bi preusmjerili vodu koja je poplavila parkiralište.

Teren oko Jastrebarskog je obišao i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar. "Obišli smo Prilipje, Donju Reku, Čabdin, Plešivicu, Paljuge, Celine, Bukovac, Prodin Dol, Volavje i uglavnom je riječ o vododerinama i odronima na cesti koji stvaraju i probleme u prometu. Nekoliko domaćinstava ima poplavljene podrume, no vjerujem kako ćemo sve ubrzo sanirati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo