EKSKLUZIVNO U 19 SATI / Mario Banožić za RTL Danas prvi put o tragičnoj nesreći. Donosimo i izjavu jedinog svjedoka

Bivši ministar obrane dao je veliki intervju Andriji Jarku. Središnja informativna emisija RTL Danas od 19 sati donosi i izjavu jedinog svjedoka nesreće te rekonstrukciju prometne nesreće u kojoj je život izgubio vozač Goran Šarić

19.5.2024.
12:09
VOYO logo

Prvi put Mario Banožić javno je istupio i dao veliki intervju Andriji Jarku, s kojim je razgovarao o prometnoj nesreći u kojoj je prije šest mjeseci tragično život izgubio vozač Goran Šarić. Andrija Jarak razgovarao je i s vozačem kamiona, jedinim i ključnim svjedokom koji prvi put javno govori o tom događaju. Njegovu izjavu, rekonstrukciju prometne nesreće i Banožićev intervju gledajte večeras u RTL-u Danas od 19 sati.

Image
STRAVIČNA NESREĆA /

Podignuta optužnica protiv Marija Banožića, DORH otkrio za što ga terete

Image
STRAVIČNA NESREĆA /

Podignuta optužnica protiv Marija Banožića, DORH otkrio za što ga terete

U velikom intervjuu Banožić, između ostalog, otkriva je li kobnog jutra 11. studenog 2023. bio pod utjecajem alkohola, koje su okolnosti prethodile nesreći te kako će se braniti u sudskom procesu u kojem ga se tereti za izazivanje prometne nesreće. Nekadašnji ministar govorit će i o svom zdravstvenom stanju, a dotaknuo se i HDZ-a te premijera Andreja Plenkovića, koji ga je smijenio istog dana. Otkrio je gdje je bio noć prije sudara, a progovorio je i o pokojnom Goranu Šariću, koji je smrtno stradao u sudaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekskluzivni intervju s Marijem Banožićem - u središnjoj informativnoj emisiji RTL Danas - od 19 sati!

Image
Foto: RTL

Kobna nesreća

Podsjetimo, nesreća u kojoj je Banožić sudjelovao dogodila se u subotu 11. studenog 2023. godine oko 6 sati ujutro na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji. Bila je gusta magla, a u frontalnom sudaru uslijed pretjecanja smrtno je stradao vozač kombija Goran Šarić. Premijer Andrej Plenković je Banožića razriješio dužnosti isti dan. Nedugo zatim, novi ministar obrane postao je Ivan Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo više od tri mjeseca nakon nesreće, Banožić je podnio ostavku na stranačku dužnost predsjednika županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije. U danima nakon prometne nesreće bilo je puno nejasnoća: je li Banožić imao alkohola u krvi, koliko brzo je vozio, je li bio vezan i je li doista bilo propusta u očevidu.

Kaznena prijava protiv bivšeg ministra podnesena je 1. prosinca 2023. godine Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima. Optužnica je podignuta 25. travnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo