DOLAZE WHITE LIES / Nova britanska rock senzacija

Image

Samo tjedan dana bilo je potrebno debitantskom albumu klinaca iz predgrađa Londona da osvoji vrhove top-lista.

27.1.2009.
12:27
VOYO logo

White Lies ime je benda koji je u svega nekoliko mjeseci potpuno zaludio Britaniju, što potvrđuje i činjenica da je njihov debi "To Lose My Life" u samo tjedan dana dospio na vrh tamošnje ljestvice albuma.   

Tada maloljetnu trojku iz londonskog predgrađa prije nekoliko je godina otkrio proslavljeni producent Stephen Street, najpoznatiji po radu s Blurom i The Smiths, te ima osigurao objavljivanje zanimljivih, ali još prilično nedorađenih singlova. U međuvremenu su u potpunosti izmijenili svoj zvuk te ga danas grade na temeljnim post-punk postulatima uz najviše sličnosti s Joy Division i Teardrop Explodes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvijenac su snimili uz pomoć impresivnog producentskog tima Alan Moulder, Ed Buller i Max Dinger, a upravo su krenuli na turneju za koju se redovno traži karta više. Članovi grupe su pjevač, gitarist i glavni skladatelj Harry McVeigh, basist i tekstopisac Charles Cave te bubnjar Jack Brown. Prosjek godina u bendu kreće se oko 20.

Također, upravo su nominirani i u kategoriji najboljih debitanata na predstojećoj dodjeli nagrada časopisa New Musical Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo