Sigurno mrzite kada pečete jaja u tavi, a sve se zalijepi na površinu. Nije neko rješenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao biti problem jer je jedan australski chef podijelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/95f1ead8-92b2-11eb-9582-0242ac120010/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
U čemu je fora?
Richard Cornish tvrdi da je sve što vam treba - papir za pečenje. Kada se tava zagrije na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinova ulja na papir i jaje razbijte izravno na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, preokrenite ga odgovarajućom žlicom.
Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, barem se nećete živcirati zbog neuspjelog obroka i ribanja zagorjele tave. Cornish također zagovara pokrivanje jaja dok se peku jer se tako toplina ravnomjernije raspoređuje po tavi, piše Daily Mail.