Prebrzo trpanje hrane u želudac i nedovoljno žvakanja izaziva probavne probleme, nadutost i višak kilograma. Naš želudac je moćan organ, a kako bismo mu olakšali njegov posao, hranu je potrebno dobro prožvakati. Zašto?
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ead5d9fe-92af-11eb-8b17-0242ac120011/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Foto: Thinkstock, monkeybusinessimages
Pažljivim žvakanjem proizvodi se veća količina sline koja tjera hranu u želudac i tako se smanjuje potreba za ispijanjem tekućine tijekom jela, što nikako nije dobra navika. Pljuvačka zamjenjuje funkciju vode i pomaže da se hrana bolje razgrađuje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako pijete tijekom jela, proizvodite manje sline i razrjeđujete želučanu kiselinu te ona ne može iskoristiti svoj puni potencijal.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa