- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Piletina na način Marengo
U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na način Marengo.
Davne 1800. godine, Napoleon je kod Marenga, u talijanskoj provinciji Piedmont, ostvario veliku pobjedu nad austrijskom vojskom: po mnogima bio je to vrhunac njegove vojne karijere. Nakon bitke zatražio je od kuhara da mu smjesta spremi bogati pobjednički objed, a ovaj se vješto domislio i od namirnica koje su vojnici na jedvite jade prikupili, pripremio je ovo ukusno jelo.
Piletina na način Marengo - U našem video receptu saznajte kako pripremiti piletinu na način Marengo. - pile, maslac, luk, temeljac kokošje juhe, bijelo vino, sjeckana rajčica, češnjak, lovorov list, peršin (sjeckani), gljive, jaje, limun, maslinovo ulje, sol i papar, Pile narežemo na više dijelova, te začinimo solju i paprom. ; U loncu, na vruću mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo piletinu i pržimo je sa svih strana do zlatno žute boje. Zatim dodamo sjeckani luk, te pržimo dok ne omekša. ; Sve zajedno podlijemo pilećim temeljcem, protisnemo češnjak, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta. ; Zatim dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, bijelo vino, začinimo solju i paprom i kuhamo 20-ak minuta, odnosno, dok umak ne zgusne. ; Poslužimo na tanjure s jajem na oko, pokapamo limunovim sokom i posipamo sjeckanim peršinom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pile, 1
- maslac, 20 g
- luk, 2 glavice
- kokošji temeljac, 250 ml
- bijelo vino, 250 ml
- rajčica, 500 g sjeckana
- češnjak, 2 češnja
- lovorov list, 1
- peršin, 1 žlica sjeckani
- gljive, 200 g
- jaja, 4
- limun, 1
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Pile narežemo na više dijelova, te začinimo solju i paprom.
- U loncu, na vruću mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo piletinu i pržimo je sa svih strana do zlatno žute boje. Zatim dodamo sjeckani luk, te pržimo dok ne omekša.
- Sve zajedno podlijemo pilećim temeljcem, protisnemo češnjak, dodamo sjeckanu rajčicu, lovorov list i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Zatim dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, bijelo vino, začinimo solju i paprom i kuhamo 20-ak minuta, odnosno, dok umak ne zgusne.
- Poslužimo na tanjure s jajem na oko, pokapamo limunovim sokom i posipamo sjeckanim peršinom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |