- Almo Čatlak
- 20 min
- 8 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Zabaione sa sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabaione sa sladoledom od vanilije. – jaje, šećer u prahu, pjenušac, aroma vanilije, sladoled (od vanilije), cimet (u prahu), U zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje, dodamo 5 žumanjaka, šećer u prahu i ručnim mikserom, na srednjoj brzini, izradimo jednoličnu kremu. ; Zatim posudu s kremom premjestimo iznad pare i miksamo dalje na većoj brzini, polako ulijevajući pjenušac. ; Nakon 6-7 minuta ulijemo aromu vanilije, još malo promiješamo i posudu maknemo s pare. ; Na tanjure rasporedimo dobivenu pjenicu, preko nje stavimo kuglice sladoleda, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
; – Zabaione je desert za odrasle (sadrži alkohol), porijeklom je iz Torina i nastao je u 16. stoljeću. Autor recepta, franjevački svećenik Pascquale de Baylon, proglašen je svecem 1690. (ali ipak vjerojatno za neke druge zasluge). San Baylon, odnosno sveti Bayon, s vremenom se pretvorio u "zabajone".
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Zabaione sa sladoledom od vanilije – U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabaione sa sladoledom od vanilije. – jaje, šećer u prahu, pjenušac, aroma vanilije, sladoled (od vanilije), cimet (u prahu), U zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje, dodamo 5 žumanjaka, šećer u prahu i ručnim mikserom, na srednjoj brzini, izradimo jednoličnu kremu. ; Zatim posudu s kremom premjestimo iznad pare i miksamo dalje na većoj brzini, polako ulijevajući pjenušac. ; Nakon 6-7 minuta ulijemo aromu vanilije, još malo promiješamo i posudu maknemo s pare. ; Na tanjure rasporedimo dobivenu pjenicu, preko nje stavimo kuglice sladoleda, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
; -</div>
Zabaione sa sladoledom od vanilije
U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabaione sa sladoledom od vanilije.
Zabaione je desert za odrasle (sadrži alkohol), porijeklom je iz Torina i nastao je u 16. stoljeću. Autor recepta, franjevački svećenik Pascquale de Baylon, proglašen je svecem 1690. (ali ipak vjerojatno za neke druge zasluge). San Baylon, odnosno sveti Bayon, s vremenom se pretvorio u "zabajone".
Zabaione sa sladoledom od vanilije - U našem video receptu saznajte kako pripremiti zabaione sa sladoledom od vanilije. - jaje, šećer u prahu, pjenušac, aroma vanilije, sladoled (od vanilije), cimet (u prahu), U zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje, dodamo 5 žumanjaka, šećer u prahu i ručnim mikserom, na srednjoj brzini, izradimo jednoličnu kremu. ; Zatim posudu s kremom premjestimo iznad pare i miksamo dalje na većoj brzini, polako ulijevajući pjenušac. ; Nakon 6-7 minuta ulijemo aromu vanilije, još malo promiješamo i posudu maknemo s pare. ; Na tanjure rasporedimo dobivenu pjenicu, preko nje stavimo kuglice sladoleda, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- U zdjelu razbijemo jedno cijelo jaje, dodamo 5 žumanjaka, šećer u prahu i ručnim mikserom, na srednjoj brzini, izradimo jednoličnu kremu.
- Zatim posudu s kremom premjestimo iznad pare i miksamo dalje na većoj brzini, polako ulijevajući pjenušac.
- Nakon 6-7 minuta ulijemo aromu vanilije, još malo promiješamo i posudu maknemo s pare.
- Na tanjure rasporedimo dobivenu pjenicu, preko nje stavimo kuglice sladoleda, posipamo cimetom u prahu i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 48
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:20minuta |
|