- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski odresci s tikvicama i šampinjonima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske s tikvicama i šampinjonima.
Kako spojiti zimu, ljeto, proljeće i jesen? Kako im dodati i malo sela i šume i vrta? Kako od svega toga napraviti ukusan ručak? Odgovor na sva ta i još mnoga pitanja krije se u našem današnjem receptu koji je kao stvoren za jesenske dane.
Svinjski odresci s tikvicama i šampinjonima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske s tikvicama i šampinjonima. - svinjetina ((odrezaka)), tikvice, šampinjoni, slanina, bijelo vino, povrtni temeljac (iz kocke), glatko brašno, mileram, senf, češnjak, lovorov list, mineralna voda, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar (bijeli), U prikladnu posudu za marinadu položimo odreske, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, dodamo lovorov list, sve zajedno prelijemo gaziranom vodom, malo izmiješamo, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati. Meso potom izvadimo iz marinade i ocijedimo ga. ; U tavi ugrijemo žlicu maslinovog ulja, te na njemu pržimo odreske sa svake strane po 2-3 minute. ; Zatim dodamo lovorov list iz marinade, slaninu narezanu na trakice, očišćenu tikvicu narezanu na kockice, šampinjone narezane na četvrtine i češnjak narezan na listiće. ; Sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s još malo ulja, poklopimo i kada povrće pusti vodu pirjamo na laganoj vatri po prilici 2-3 minute. Zatim ulijemo bijelo vino, te pirjamo dalje da alkohol ispari. ; U zdjelu ulijemo povrtnu juhu, dodamo mileram i brašno, te sve zajedno izmiješamo. ; Dobivenu smjesu ulijemo u tavu s mesom i dalje kuhamo dok umak malo ne zgusne.; Nakon po prilici 2-3 minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 700 g (odrezaka)
- tikvice, 300 g
- šampinjoni, 150 g
- slanina, 80 g
- bijelo vino, 100 ml
- povrtni temeljac, 300 ml iz kocke
- glatko brašno, 20 g
- mileram, 50 g
- senf, 25 g
- češnjak, 2 režnja
- lovorov list, 3
- mineralna voda, 200 ml
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U prikladnu posudu za marinadu položimo odreske, začinimo ih solju i paprom, premažemo senfom, dodamo lovorov list, sve zajedno prelijemo gaziranom vodom, malo izmiješamo, prekrijemo prozirnom kuhinjskom folijom i stavimo u hladnjak da odstoji nekoliko sati. Meso potom izvadimo iz marinade i ocijedimo ga.
- U tavi ugrijemo žlicu maslinovog ulja, te na njemu pržimo odreske sa svake strane po 2-3 minute.
- Zatim dodamo lovorov list iz marinade, slaninu narezanu na trakice, očišćenu tikvicu narezanu na kockice, šampinjone narezane na četvrtine i češnjak narezan na listiće.
- Sve zajedno začinimo solju i paprom, prelijemo s još malo ulja, poklopimo i kada povrće pusti vodu pirjamo na laganoj vatri po prilici 2-3 minute. Zatim ulijemo bijelo vino, te pirjamo dalje da alkohol ispari.
- U zdjelu ulijemo povrtnu juhu, dodamo mileram i brašno, te sve zajedno izmiješamo.
- Dobivenu smjesu ulijemo u tavu s mesom i dalje kuhamo dok umak malo ne zgusne.
- Nakon po prilici 2-3 minute jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |