- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Ima jaja, nema mesa
Tagliatelle s tartufima i maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s tartufima i maslinama.
Tjestenina ima stotinu lica pa Vam predlažemo da otkrijete i jedno novo, ono koje joj daju tartufi, mini rajčice i masline. Bit će to lagani obrok pun zdravih i nadasve ukusnih sastojaka, a ujedno Vam neće oduzeti previše vremena. Prava stvar.
Tagliatelle s tartufima i maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s tartufima i maslinama. - tjestenina ((tagliatelle)), tartufi (crni) (mljevenih), masline (iskoštenih), mini rajčica, povrtna juha iz kocke, rukola, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, U lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo tagliatelle i kuhamo ih po uputama na pakiranju ili nešto kraće kako bi ostale al´dente. ; Za to vrijeme u tavi ugrijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo iskoštene crne masline narezane na kolutiće, mini rajčice prerezane na pola, te ih na laganoj vatri pržimo jednu minutu. ; Zatim ulijemo povrtnu juhu i na laganoj vatri kuhamo 5 minuta, odnosno dok na pola ne reducira. ; Gotovu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s mini rajčicama i umakom od maslina, dodamo mljevene crne tartufe, ugasimo vatru i sve zajedno nježno promiješamo. ; Na kraju umiješamo rukolu, rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 240 g (tagliatelle)
- tartufi (crni), 60 G mljevenih
- masline, 80 g iskoštenih
- mini rajčica, 120 g
- povrtna juha iz kocke, 100 ml
- rukola, 50 g
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s dosta vrele posoljene vode stavimo tagliatelle i kuhamo ih po uputama na pakiranju ili nešto kraće kako bi ostale al´dente.
- Za to vrijeme u tavi ugrijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo iskoštene crne masline narezane na kolutiće, mini rajčice prerezane na pola, te ih na laganoj vatri pržimo jednu minutu.
- Zatim ulijemo povrtnu juhu i na laganoj vatri kuhamo 5 minuta, odnosno dok na pola ne reducira.
- Gotovu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s mini rajčicama i umakom od maslina, dodamo mljevene crne tartufe, ugasimo vatru i sve zajedno nježno promiješamo.
- Na kraju umiješamo rukolu, rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |