DUBOKI NAKLON GOSPODINE PAU: / Gasol je i ovom sjajnom akcijom pokazao kakav je majstor

Image
Foto: AFP

Košarkaši Španjolske izborili su plasman u finale Eurobasketa pobjedom nad Francuskom nakon produžetka 80:75.

18.9.2015.
8:27
AFP
VOYO logo

Duboki, duboki naklon gospodine Pau! Na taj način najbolje bi smo opisali epsku predstavu 35-godišnje zvijezde Chicago Bullsa koja je na čudesan način utišala većinu od 27 000 navijača u Areni u Lilleau. Bilo je ovo epsko polufinale koje će zauvijek ostati zapisano u povijesne košarkaške stranice Eurobasketa. Sve do 24. minute to je bila potpuno izjednačena utakmica (39-39), kad je Francuska serijom 12-1 došla do opipljivih +11 (51-40).

Image
EPSKO POLUFINALE: /

Čudesni Gasol šokirao francuske navijače i oduševio čitav svijet

Image
EPSKO POLUFINALE: /

Čudesni Gasol šokirao francuske navijače i oduševio čitav svijet

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednju dionicu domaćini su ušli s osam poena viška (56-48). Španjolska je polako topila prednost Francuza i 2 minute i 20 sekundi prije kraja povela s 62:61. Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj su Španjolci imali i plus tri, ali Nicolas Batum je pogodio brzinsku tricu i bacio u trans punu Arenu u Lilleu.

S trice na zakucavanje

Ušlo se u produžetak, a Furija je imala više strpljenja i koncetracije, te došla do slavlja. Susret je obilovao s mnoštvo vrhunskih poteza, a jedan će se posebno pamtit. Naime, pri rezultatu 61:58 za Francusku u posljednjoj četvrtini, Gasol je odigrao pick and pop s Rudy Fernandezom, primio loptu na tricu, fintirao Florenta Pietrusa, te se nakon toga sjurio u reket i monstruozno zakucao s dvije ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegovo zakucavanje podigla se čitava španjolska klupa. Bio je to njegov 28 koš na susretu, a u trenutku tog zakucavanja, znači malo više od tri minute prije kraja, Gasol je bio na sjajnih 7 od 9 iz igre za dvicu.

Zaista čudesna predstava ovog košarkaškog majstora...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike