VIDEO: / 'Prebili su nas u svim kategorijama'

Oklahoma City pobjedom je započela veliko finale NBA lige.

13.6.2012.
9:10
VOYO logo

Iako mu je ovo peta sezona u NBA ligi, čak je i Kevin Durantu trebalo jedno čitavo poluvrijeme da razbije tremu u prvoj utakmici NBA finala protiv Miami Heata, baš kao i ostatku Oklahoma City Thundera.

Gromovi su početkom druge četvrtine gubili 13 razlike (24:37), a onda su polako počeli dobivati "radnu temperaturu". Do poluvremena su smanjili na sedam, a treću su već završili u plusu - 74:73.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su došli do pobjede 104:95 u kojoj je upravo Durant bio prvo ime - zabio je 36 koševa, od čega 17 u zadnjoj četvrtini, a veliku pomoć imao je Russellu Westbrooku koji je postigao 27 (od čega 18 u drugom dijelu), a dodao je i 11 asistencija. Njih dvojica neutralizirali su još jednu veliku večer LeBrona Jamesa koji je postigao 30 koševa. Za Heat Dwayne Wade je ubacio 19 koševa uz osam asistencija, a Shane Battier dodao je 17. Podbacio je rekonvalescent Chris Bosh sa samo 10 koševa u gotovo 34 minute. "Pokazali smo dosta borbenosti u drugom poluvremenu, ali ovo je tek jedna, prvi pobjeda. Kevin Durant je odličan igrač, no poseban je i zato što igra obranu. U našim minutama odmora pričamo samo o obrani" rekao je Thunderov trener Scott Brooks, a njegov kolega s Heatove klupe Erik Spoelstra dodao je: "Ovaj poraz već smo zaboravili. 'Prebili' su nas u svim kategorijama gdje mišići imaju glavnu riječ. Kad ne igramo obranu, onda nemamo šanse ni za kvalitetan napad." Zanimljivo, nakon što su u prvom dijelu zabili 54 koša, u drugom su James i društvo postigli samo 40, a Durant i Westbrook su zajedno ubacili 41! "Pretpostavljam da nas je igranje u finalu malo učinilo nervoznima na početku i trebalo je malo vremena da se riješimo treme i smirimo", otkrio je Durant. Ovom pobjedom Oklahoma je omjer na domaćem parketu u ovogodišnjem finalu popravila na 9:0, dok je Miami u gostima pao na 4:5. Također, ako je suditi po statistici, Gromovi su napravili veliki korak ka prvom naslovu, jer momčad koja pobijedi u prvoj finalnoj utakmici u 72.7 posto slučajeva na kraju osvoji prsten prvaka. Sljedeća utakmica igra se u Oklahomi u noći na petak u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike