Šok u metropoli: Prvak na koljenima!

Košarkaši Zadra detronizirali su prvake! Zagreb neće biti u prigodi braniti naslov prvaka Hrvatske, A-1 Ligu za prvaka završili su na petom mjestu. Pobjedom u produžetku (90-89) u utakmici 13.

8.5.2012.
21:37
VOYO logo

Zadar je trijumfirao kod Zagreba u Trnskom rezultatom 90-89 i kolo prije kraja Lige za prvaka osigurao četvrto mjesto koje vodi u doigravanje. U polufinalu idu na Cibonu, dok se zna i drugi par (Cedevita-Split).

Zadrani su stigli na direktan okršaj s plus sedam iz prve utakmice. mogli sve riješiti u osnovnih 40 minuta. Šest minuta do kraja imali su plus 12, da bi utakmica otišla u produžetak. Doduše, "mravi" su mogli i pobijediti, ali su 'slučajno' promašivali s linije slobodnih bacanja, kako bi u produžetku probali dostići sedam razlike. Nisu uspjeli, a sudbinu im je zapečatio Ante Delaš tricom na kraju dodatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod domaćina istaknuo se Damir Markota s 25 koševa, dok su kod Zadra ritam držali Goran Vrbanc s 27 koševa i Abdullahi Kuso koji je uz devet koševa imao i čak 18 skokova (osam napadačkih!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike