UNISTIO RUSE NA SUDU: / Odbacenom Hrvatu moraju platiti dva milijuna eura!

Dvije godine trajala je pravna bitka Marka Banica nakon otkaza u ruskom Kazanu. U ljeto 2013. klub je raskinuo ugovor s nasim kosarkasem, a sada ce taj potez jako skupo platiti.

4.5.2015.
11:01
VOYO logo

Banic je s uglednim ruskim klubom potpisao ugovor 2012. godine. Tijekom sezone je imao problema s koljenom, otisao je na rehabilitaciju i na ljeto 2013. godine se vratio na pripreme za novu sezonu u Rusiju. Obavio je rehabilitaciju u Ljubljani i Munchenu i planirao normalno nastaviti sezonu.

Bio je zdrav i potpuno spreman. Dosao je u Rusiju, a oni su najednom tvrdili suprotno. Jasno - zeljeli su se rijesiti Zadranina, vec su nabavili drugog igraca i nisu ocekivali da ce se Banic potpuno oporaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon raskida, Banic se obratio BAT-u (Basketball Arbitral Tribunal), sportskim sudu Medunarodne kosarkaske federacije (FIBA-e) i od studenog 2013. godine je trajala pravna bitka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banic je svijetu pokazao kako je zdrav, bez problema je igrao u Bilbaou. Baski nisu mislili da nije zdrav, odradio je sezonu u najjacoj europskoj ligi, a od prosle godine je clan Albe iz Berlina.

Sud je navodno donio odluku, kosarkaskom Europom se prosirila vijest kako ruski klub mora u potpunosti isplatiti naseg kosarkasa. Dakle, do svakog rublja za dvije godine koje je potpisao. Navodno, radi se izmedu 1.8 i 2 milijuna eura. Sluzbene potvrde jos nema, ali Banic ocito moze slaviti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike