POLJUPCEM ISPRATIO NAJVEĆEG RIVALA: / Svijet oplakuje odlazak sportskog velikana, a ova fotografija ruši internet

Image
Foto: AFP

U istanbulskoj je bolnici u subotu u dobi od 50 godina izdahnuo legendarni turski dizač utega Naim Süleymanoğlu, peterostruki svjetski prvak i trostruki olimpijski pobjednik.

21.11.2017.
13:04
AFP
VOYO logo

Da njihova veza nadilazi sportsku znalo se i ranije, a dokazano je iskazivanjem poštovanja umirovljenog grčkog dizača utega za kojeg turski Daily Sabah navodi da se 'istaknuo među desetinama sportaša na Süleymanoğluovom sprovodu nakon što je u tišini prišao lijesu prekrivenom turskom zastavom i poljubio ga'.

Upravo je Leonidas (na)tjerao Süleymanoğlua na maksimalan trud i rušenje svjetskog rekorda u epskom duelu dvojice tijekom Olimpijskih igara 1996. godine u kojem se povijesno rivalstvo Turaka i Grka začinilo i njihovu borbu višestrukim rušenjem najboljih rezultata svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki trenutak koji sam s njim proveo bio je poseban. Nikada neću zaboraviti Atlantu. On je uzeo zlatnu, ja srebrnu medalju. Prije proglašenja pobjednika kazao sam mu: 'Najbolji si'. Odgovorio mi je: 'Mi smo najbolji'", prisjetio se Leonidis sjajnih trenutaka.

Süleymanoğlu je umro na Odjelu intenzivne njege. U bolnicu je zaprimljen 28. rujna uslijed zatajenja jetre zbog čega je podvrgnut transplantaciji početkom listopada. Zbog krvarenja u mozgu operiran je nanovo prije deset dana. Nije se oporavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo