KAOS UOČI POČETKA RUKOMETNOG SP-A: / Zbog korone otpadaju čak dvije reprezentacije? Evo tko bi ih trebao zamijeniti

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska i Španjolska su osigurale nastup na SP-u i odigrale su prijateljsku utakmicu u Poreču, ali ostale reprezentacije su za to vrijeme igrače kvalifikacije

7.1.2021.
20:38
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Manje je od tjedan dana do početka novog Svjetskog prvenstva u rukometu, a trenutno vlada veliki kaos jer se ne zna hoće li dvije reprezentacije iz iste skupine moći nastupiti na turniru u Egiptu.

Riječ je o ekipama Švedske i Češke koje su smještene u skupinu G, a upitan im je nastup zbog koronavirusa. Hrvatska i Španjolska su osigurale nastup na SP-u i odigrale su prijateljsku utakmicu u Poreču, ali ostale reprezentacije su za to vrijeme igrače kvalifikacije i dva su susreta tih kvalifikacija odgođena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

16.01.2018., Spaladium Arena, Split - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 3. kolo, Hrvatska - Svedska. Max Darj, Jim Gottfridsson Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Nije se odigrala utakmica Švedske i Crne Gore jer je jedan igrač bio zaražen pa su Šveđani hitno prebačeni u karantenu. Nakon pet dana će se morati svi ponovo testirati i bude li pozitivnih, Šveđani neće na SP.

Ista je stvar i sa Česima čija je utakmica s Farskim Otocima također odgođena zbog izbijanja zaraze u momčadi. Kod Čeha je kritično jer imaju čak osmoricu pozitivnih, a koronu su pobrali i njihovi izbornici. Bude li pozitivnih na novim testiranjima, Česi također neće moći u Egipat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju da neka momčad ne ode na SP, prva rezerva su Makedonci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo