KAD JE MIKICA POSLJEDNJI PUT IGRALA POLUFINALE... / Slušala se Livin' la Vida Loca, gledala Američka pita i strahovalo od smaka svijeta

Image

Sada već davne 1999. godine Mirjana Lučić-Baroni nastupila je u svom prvom i dosad posljednjem polufinalu turnira iz Grand Slam kategorije. Mnogo se toga od tih dana promijenilo.

25.1.2017.
11:55
VOYO logo

Lučić-Baroni, tada jedva 17-godišnja djevojčica sa samo jednim prezimenom i obećavajućom karijerom pred sobom, lomila je renomirane suparnice ne znajući da su pred njom godine izgubljenosti u osobnim problemima proizašlima iz traumatične obiteljske situacije. Godine u kojima će nestati s teniske karte svijeta na koju se pozicionirala (među ostalim) osvajanjem Australian Opena u turniru parova s Martinom Hingis.

Image

Između tog wimbledonskog uspjeha i divne sadašnjosti koja joj je donijela novo polufinale na Grand Slamu, a u borbi za finale Australian Opena čeka ju Serena Williams, mnogo se toga promijenilo, a ovo je kratki pregled onoga što se događalo 1999., u trenucima dok je tada mlada hrvatska tenisačica nizala favoritkinje u ždrijebu londonskog turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo koji dan nakon Mirjaninog poraza, u kinima se počela prikazivati tinejdžerska seks-komedija Američka pita, a iz zvučnika je treštao mega-hit portorikanskog seks-simbola Rickyja Martina Livin' la Vida Loca ili, pak, onaj Britney Spears ...Baby One More Time. Svi su s nestrpljenjem očekivali izlazak treće knjige iz serijela o popularnom mladom čarobnjaku - Harry Potter i zatočenik Azkabana.

Image
'TAKO JE DOBRO VIDJETI TE OPET': /

Možda i najbolja tenisačica ikad odala priznanje Mikici pred polufinale Australian Opena

Image
'TAKO JE DOBRO VIDJETI TE OPET': /

Možda i najbolja tenisačica ikad odala priznanje Mikici pred polufinale Australian Opena

Internetsku vezu, koju je početkom te godine koristilo samo 150 milijuna ljudi, niste mogli koristiti paralelno s vašim telefonima, a onaj tada iritirajući zvuk povezivanja danas je mnogima sama draga uspomena. Svi su strahovali od toga što donosi Y2K i hoće li smak svijeta, a populacija se popela na šest milijardi ljudi. Pojavila se Bluetooth tehnologija, a u Europskoj uniji euro. Europski automobil godine bio je Ford Focus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Još jedna zanimljivost – Mirjana Lučić-Baroni i Serena Williams svoj su posljednji međusobni ogled odigrale samo dan nakon što je izdan Windows 98!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo