RADIKALNI POTEZ: / Sporne izjave koštale posla uglednog direktora

Image
22.3.2016.
10:47
VOYO logo

"Da sam ja tenisačica, svake bih se večeri na koljenima zahvaljivao Bogu na Rogeru Federeru i Rafi Nadalu, jer su oni nositelji popularnosti našeg sporta", rekao je Moore što je izazvalo gnjevnu reakciju, poglavito aktualne prve tenisačice svijeta Serene Williams, ali i nekadašnjih šampionki Martine Navratilove i Billie Jean King.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednak nagradni fond za tenisače i tenisačice

"Prije gotovo pola stoljeća Billie Jean King je započela povijesnu kampanju za jednakost žena u tenisu. Ono što je uslijedilo je više-generacijski pokret s ciljem da se žene i muškarce u sportu tretira na jednak način. S ponosom mogu reći kako naš turnir u Indian Wellsu, kao i svi ostali najveći svjetski teniski turniri, već čitavo desetljeće imaju jednak nagradni fond za igrače i za igračice. Želio bih se osobno zahvaliti svim velikim tenisačicama koje su se godinama borile za jednake nagrade u profesionalnom tenisu. Svi mi u BNP Paribas Openu obećavamo kako ćemo nastaviti raditi na tome da tenis bude bolji sport za sve", objavio je u priopćenju za javnost vlasnik turnira u Indian Wellsu Larry Ellison u kojem je potvrđen odlazak Moorea s mjesta direktora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trajao

Moore je dužnost direktora turnira u Indian Wellsu preuzeo krajem prošle godine kada je dotadašnji direktor Steve Simon postao izvršni predsjednik WTA Toura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo