New World Rebel
 • New World Rebel

 • pogledaj profil

"Jedini božji sin"

Isus je rekao svojim učenicima: 'Na koga čekate? Ja sam ovdje!' Čak njegovi učenici su pitali: 'Kad će doći Mesija? Kada?' - Jer židovi čekaju od pamtivijeka na Mesija, a kad je došao, nisu bili spremni da ga prime. Oni čekaju još i danas. A Isus je došao. Ali oni cekaju i dalje.
Još dok nije bilo Isusa, bilo ih je drugih poput njega - uvijek ih je bilo.
Bog se uvijek preljeva. Ponekad kao jedan Mohamed, ponekad kao jedan Budha, ponekad kao jedan Sosan ili jedan Tschuangtse. Bog nije škrtac. A kršćani tvrde da Bog ima samo jednog sina. Dali je on impotentan?
Dali je poslije Isusova rođenja postao impotentan? To zvuči ludo: 'Jedini božji sin'. To uopće nije moguće, ili vaš Bog nije pravi Bog.
OSHO

21.10.2017. 20:21
 • Tina73 22.10.2017. 09:16 


  Koja ironija :):)
  kad navečer ispitujuči savjest kao izgubljeni sin stojimo pred nebeskim Ocem i govorimo :"Nisam vrijedan zvati se Tvojim djetetom" kad dragovoljno stojimo pred Božjim sudom i pravednošću, da bismo iskazali Bogu čast, koja mu pripada.

  Kako smo koristili zalog, koji nam je povjeren-bilo da je to dar propovijedanja,odgajanja,vođenja,savjetovanja,pomaganja,liječenja ili ljubljenja ?

  Ima toliko putova prema Bogu, koliko ima ljudi.Za svakog ima Bog otvorenu Svoju ruku i Svoje Srce i Svoju Očinsku kuću,kad čovjek posjeduje samo dobru volju,kad nastoji za pravom spoznajom Boga i živi prema spoznatoj istini Božjoj.

     
 • Tina73