New World Rebel
  • New World Rebel

  • pogledaj profil

Svjesnost Smrti


Tokom godina, potreba za razumevanjem svjeta me je navela da sakupim mnogo naučnih i religijskih objašnjenja skoro svega a koja su imala jedan zajednički imenilac: veliko poverenje u trajnost čovjeka. Pomažući mi da vidim univerzum očima čarobnjaka, Karlos je razorio taj moj utisak. On je učinio da vidim kako je smrt neopoziva stvarnost i da je sramota izbegavati znanje o njoj pomoću prihvatanja nedokazanih vjerovanja.
Jednom prilikom ga je neko upitao:
“Karlose, šta očekuješ od budućnosti?”
On je uzviknuo:
“Ne postoje očekivanja! Čarobnjaci nemaju sutra!”

Posavetovao nas je:
“Ako želite da upoznate sebe, budite svjesni svoje sopstvene smrti. Ona se ne može otuđiti; to je jedina stvar koju zaista posjedujete.”
'Sve ostalo može omanuti, ali ne i smrt, možete to uzeti kao činjenicu. Naučite kako da je iskoristite da bi ste proizveli stvarne efekte u vašim životima.”
“Takođe, prestanite da verujete u bajke. Nikome niste potrebni tamo negdje, van ovog svjeta. Niko od nas nije toliko važan da bi to opravdalo izmišljanje nečega tako fantastičnog kao što je nemoralnost. Skromni čarobnjak zna da je njegova sudbina ista kao i sudbina bilo kog drugog živog bića na zemlji. Zato, umesto da gaji lažne nade, on konkretno i sa velikim naporom radi na tome da pobjegne izvan ljudskih okolnosti i dostigne jedini izlaz koji imamo: rušenje naših opažajnih (perceptualnih) barijera.”
“Dok slušate mudrost smrti, učinite sebe odgovornim za svoje živote, za sve svoje akcije. Istražite sebe, prepoznajte sebe i živite žestoko kao što čarobnjaci žive. Žestina je jedina stvar koja nas može spasiti od dosade.”
“Kada se jednom uskladite sa smrću, postaćete sposobni da preduzmete sledeći korak: smanjivanje vašeg prtljaga na minimum. Ovaj svjet je zatvor i mi ga moramo napustiti kao bjegunci; ne možemo ponjeti ništa sa sobom. Ljudska bića su po svojoj prirodi putnici. Letjeti i otkrivati nove horizonte je naša sudbina. Da li nosite svoj krevet ili sto za obedovanje na putovanje? Saberite svoj život!”

26.2.2017. 14:49