New World Rebel
 • New World Rebel

 • pogledaj profil

Daniel

Daniel 1,8 Daniel je u srcu odlučio da se neće okaljati kraljevim jelima i vinom s njegova stola, pa zamoli dvorjaničkog starješinu da ga poštedi te se ne okalja.
Daniel 1,9 Bog dade Danielu te nađe dobrohotnost i smilovanje u dvorjaničkog starješine.
Daniel 1,10 Starješina reče Danielu: 'Bojim se svoga gospodara kralja; on vam je odredio jelo i pilo, pa ako vidi da su vam lica mršavija nego u drugih dječaka vaše dobi, ja ću zbog vas biti kriv pred kraljem.
Daniel 1,11 Tada reče Daniel čuvaru koga bijaše dvorjanički starješina odredio Danielu, Hananiji, Mišaelu i Azarji:
Daniel 1,12 'Molim te, pokušaj sa svojim slugama deset dana: neka nam se daje povrće za jelo i voda za pilo.
Daniel 1,13 Vidjet ćeš onda kakvi ćemo biti mi a kakvi dječaci koji jedu od kraljevih jela, pa učini sa svojim slugama po onome što budeš vidio.
Daniel 1,14 On pristade i stavi ih na kušnju deset dana.
Daniel 1,15 A nakon deset dana oni bijahu ljepši i ugojeniji nego svi dječaci koji jeđahu od kraljevih jela.
Daniel 1,16 Od tada čuvar dokinu njihova jela i obrok vina što su imali piti te im davaše povrća.
Daniel 1,17 Ovoj četvorici dječaka dade Bog znanje i razumijevanje svih knjiga i mudrosti. Daniel razumijevaše viđenja i sne.

27.8.2017. 10:23
 • tranceboy 27.8.2017. 14:42 

  ti si jedno zlo koje je doslo na trosjed trovat...
  pomolit cu se za tebe

     
 • tranceboy
 • New World Rebel 27.8.2017. 20:43 

  Kardinal John Henry Newman (1801-1890):”..Okrutnost ka životinjama je kao da čovjek nema ljubavi ka Bogu…One nam ne čine zlo, one nemaju moć da se odupru…postoji nešto zastrašujuće, toliko sotonski u zlostavljanju onih koji nam nikada nisu naudili i koji se ne mogu obraniti, koji su potpuno u našoj moći…”
  Albert Schweitzer (učenjak s područja proučavanja povijesnog Isusa):”..Etika nije samo povezana sa ljudima, već također i sa životinjskim stvorenjima. To je posvjedočeno u osobnosti svetog Franje Asiškog. Stoga trebamo zaključiti da etika znači poštovanje ka svom životu. To je etika ljubavi univerzalno proširena. To je etika Isusa sada prepoznata kao neophodnost misli…Samo univerzalna etika koja prigrljuje svakog živog stvora može nas dovesti u dodir sa univerzumom i željom koja je u njemu manifestirana..”.

     
 • New World Rebel