Hrvatski film Žuti mjesec najbolji kratki film na SFF-u

Hrvatski film Žuti mjesec redatelja i scenarista Zvonimira Jurića proglašen je najboljim ostvarenjem u kategoriji kratkog filma na 16. Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji je završen u subotu.

1.8.2010.
15:07
VOYO logo

arti-201007270498006Žuti mjesec je u Sarajevu doživio i svoju regionalnu premijeru, a na svečanosti proglašenja najboljih filmova odlukom žirija posebnu plaketu Festivala dobio je i hrvatski kratki film Nespavanje ne ubija koji je režirao Marko Meštrović.

Posebna nagrada za ljudska prava pripala je dokumentarcu Mila traži Senidu redatelja Roberta Zubera, nastalom u hrvatsko-bosanskohercegovačko-srbijansko-slovenskoj koprodukciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iznenađen sam i zadovoljan. Ovo je Milina nagrada ali i nagrada cijele ekipe koja je radila na filmu. Ja sam slučajni dokumentarist ali sad ću se malo odmoriti pa tek onda vidjeti što dalje. Ali najprije slijedi slavlje' izjavio je Robert Zuber.

Nagrada Srce Sarajeva za najbolji igrani film dodijeljena je srbijanskom ostvarenju Tilva Roš redatelja Nikole Ležaića a Marko Todorović koji glumi naslovnu ulogu u tom filmu proglašen je najboljim glumcem. Film Tilva Roš drama je o odrastanju u rudarskom gradiću Bor u Srbiji oslikana kroz socijalna previranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljom glumicom proglašena je Mirela Oprisor za ulogu u rumunjskom filmu Utorak nakon Božića redatelja Radu Munteanua.

U kategoriji dokumentarnog filma nagradu Srce Sarajeva dobilo je ostvarenje Švalje u makedonsko-njemačkoj koprodukciji, redateljice Biljane Garvanlieve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007310315006Ovogodišnji SFF zatvoren je projekcijom najnovijeg filma redatelja Clinta EastwoodaInvictus u kojemu ulogu Nelsona Mandele igra oskarovac Morgan Freeman, počasni gost ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala.

On je tim povodom i doputovao u Sarajevo, a nakon toga kreće u Dubrovnik gdje će 2. kolovoza na Stradunu također u njegovoj nazočnosti biti priređena projekcija Invictusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona