GRIPA HARA HRVATSKOM! Među 11.000 oboljelih najviše je djece - vrtići i škole su prazni: / 'U razredu je bilo samo dvoje učenika...'

Image
Foto: Pixsell

'Prošlog tjedna je jako puno učenika izostalo. U jednom razredu je u petak bilo samo dvoje učenika. Ovaj tjedan je nešto bolja situacija', kaže učiteljica-mentorica iz jedne zagrebačke škole

7.2.2020.
11:24
Pixsell
VOYO logo

Koronavirus, srećom, zasad nije stigao u Hrvatsku, ali virus obične gripe itekako je proširen. Zasad je oko 11 tisuća oboljelih, od kojih je najviše djece - njih 6700. Škole i vrtići su poluprazni.

"Da, neki su bolesni, evo moj prijatelj Ante na primjer isto je bolestan, ne znam što mu je i moramo nositi listiće svaki dan nekom tko je bolestan", kazao je za Novu TV Leo, učenik drugog razreda. U Leovom razredu, piše Dnevnik.hr, prošloga tjedna je od 24 učenika zbog gripe izostalo s nastave njih pola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVE SEZONE GRIPA NAJVIŠE POGAĐA PREDŠKOLARCE: /

Stručnjaci upozoravaju da je teško predvidjeti čeka li nas vrhunac u veljači

Image
OVE SEZONE GRIPA NAJVIŠE POGAĐA PREDŠKOLARCE: /

Stručnjaci upozoravaju da je teško predvidjeti čeka li nas vrhunac u veljači

U jednom razredu bilo samo dvoje učenika

"Prošlog tjedna je jako puno učenika izostalo. U jednom razredu je u petak bilo samo dvoje učenika. Ovaj tjedan je nešto bolja situacija, polako se učenici vraćaju", kazala je za Novu TV Adriana Strmotić, učiteljica-mentorica.

Dok traje gripa, kaže, na nastavi se uglavnom ponavlja staro gradivo, dok će novo doći na red kada bolesni učenici ozdrave i vrate se u školske klupe. Ništa bolje nije ni u vrtićima, primjerice u jednom dubrovačkom. Koliko je vrtićanaca oboljelo, vidi se i po broju pripremljenih obroka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priprema se otprilike do 550 obroka za ručak, a ovih dana je stotinu manje, što znači da ima viroze i nekakvih boleština", kazala je v.d. ravnateljica Dječjih vrtića Dubrovnik Mila Mustać.

Oboljelih ipak manje nego prošle godine

Liječnici kažu da je sezona gripe na svome vrhuncu. Alemka Jaklin Kekez, specijalist pedijatar, savjetuje roditeljima da djeci kod kuće pokušavaju sniziti temperaturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba dobro hidrirati djecu, ako primijete da dijete nije dobro. Ako se radi o djeci niske životne dobi, ispod dvije godine, onda je ipak savjet da se svakako jave liječniku", kazala je za Novu TV dodavši da je jedan od načina odupiranja virusu često pranje ruku.

Gripa u Hrvatskoj vlada već pet tjedana, ali zasad je ipak manje oboljelih nego prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo