HNS-ovci bi referendumom htjeli srušiti i Bandića

Zagrebački HNS sprema se na novo prikupljanje potpisa za referendum, kojim bi srušili trenutačnog gradonačelnika Milana Bandića. Za to će im trebati 70 tisuća potpisa zagrebačkih birača.

30.6.2010.
14:26
VOYO logo

Potvrdio je to službeno u utorak predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević. Za raspisivanje referenduma potrebno je 10 posto potpisa zagrebačkih birača, oko 70 tisuća, a Kovačević uvjerava da će odaziv biti i veći.

"Od danas krećemo u tehničku pripremu, a samo postavljanje štandova za potpisivanje planiramo za ranu jesen. Ne radi se o revoltu niti antagonizmu usmjerenom prema Bandiću, nego o tome da je grad u potpunoj paralizi zbog njegova sukoba s Gradskom skupštinom i nešto hitno treba promijeniti", objasnio je Kovačević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim građana, pozivamo udruge, stranke, intelektualnu javnost i sve koji misle da Zagreb zaslužuje boljeg gradonačelnika, da se pridruže našoj inicijativi", dodao je Kovačević.

Kohabitacija gradonačelnika i SDP–ove većine u Gradskoj skupštini već se u niz navrata pokazala kao nemoguća misija, a netrpeljivost stranke i Bandića poprima karikaturalne razmjere, piše Novi list. Na valu antagonizma SDP – Bandić, ali vjerojatno i potaknut sindikalnim trijumfom nad Vladom sa 720 tisuća potpisa, Kovačević se odlučio na sličan manevar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ruku mu idu i nedavne ankete koje govore o sve slabijoj podršci Bandiću među Zagrepčanima, koja je spala na manje od 50 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo