kritična situacija / Masovni odlazak osoblja: Koprivnička bolnica nudi stanove liječnicima koji odluče raditi kod njih

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Za razliku od bolnice, Koprivničko-križevačka županija tek je odlučila poduzeti konkretne korake kojima će se spriječiti odljev liječnika

28.9.2018.
15:32
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Odlazak liječnika iz koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek dugogodišnji je problem Koprivničko-križevačke županije, a sada je stigla i potvrda kako je problem konačno stigao iz 'guzice u glavu' čelnicima bolnice, ali i glavnim ljudima u Županiji, piše Podravski.hr. 

Kako tvrdi ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić, bolnica će u borbi s ovim problemom ponuditi tri stana koja su njezinom vlasništvu liječnicima koji pristanu doći u Koprivnicu, kako bi im olakšali početak boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanovi su manji s do dvije sobe, a trenutno u njima traje obnova, znači manji popravci, bojenje i slično. Svakom liječniku koji nema riješeno stambeno pitanje ponudimo te stanove uz minimalnu naknadu za korištenje, a oni mogu birati hoće li u njim ostati trajno, odnosno npr. do kraja specijalizacije, ili dok ne nađu drugi stan", rekao je Devčić. 

Bolnica će na taj način pokušati izići u susret novozaposlenima u svojoj ustanovi, pošto u financijskom planu za narednu godinu nisu planirana sredstva u smislu konkretnog sufinanciranja troškova života za liječnike. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od bolnice, Koprivničko-križevačka županija tek je odlučila poduzeti konkretne korake kojima će se spriječiti odljev liječnika te želi u okviru svojih mogućnosti što je više moguće usporiti takve negativne procese.

"U ožujku ove godine župan je održao sastanak s predstavnicima Hrvatske liječničke komore na kojem se razgovaralo o aktivnostima koje je potrebno poduzeti kako bi se utjecalo na ostanak liječnika u Županiji. S ciljem direktne i učinkovite komunikacije, sastanku su prisustvovali i gradonačelnici Koprivnice i Križevaca, ravnatelji bolnice i drugih zdravstvenih ustanova", poručili su iz Županije, piše Podravski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo