ČIPIRAN JE I PRIVRŽEN / Otkriveni detalji nestalog jazavčara: 'On je terapijski pas, vlasnik ga vodi teško oboljeloj kćeri u bolnicu'

Image
Foto: PU požeško-slavonska

'Prema lovnoj etici, svaki lovac koji pronađe u lovištu psa uspostavlja kontakt s pomoću čipa. Stoga, ako netko od naših članova pronađe psa, svakako će ga vratiti vlasniku'

25.4.2024.
13:54
PU požeško-slavonska
VOYO logo

Vrlo će rijetko policija objaviti izvješće o ukradenu psu, no slučaj iz mjesta Novo Zvečevo danas je izuzetak. Nakon što je vlasnik prijavio policiji krađu psa pasmine brak jazavčar, policijski su službenici započeli potragu za ovim psom, inače vrijednim nekoliko tisuća eura. Iako je objavljeno da se radi o krađi, brak jazavčar zapravo je nestao prilikom šetnje s vlasnikom, 73-godišnjim Milanom Milinovićem i njegovim susjedom Željkom Šostićem koji je za SiB pojasnio što se dogodilo.

"I ja imam psa pa smo sa psima šetali po šumi. Moj se vratio, a susjedov nije i ne znamo je li ga netko pokupio ili što se dogodilo", ispričao je Šostić, rekavši i da je brak jazavčara osobno on poklonio Milinoviću koji je potom lovačkoga psa obučio za vrlo humanu svrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema Šostićevim riječima, Milinović svoga psa vodi sa sobom u Njemačku svaki put kad ide posjetiti teško oboljelu hospitaliziranu kći. On je, kaže Šostić, više terapijski nego lovački pas i vlasniku upravo iz toga razloga jako puno znači. Inače, nestali pas je čipiran.

Image
NESTAO IZ NOVOG ZVEČEVA /

Kod Papuka ukrali jazavčara vrijednog tisuće eura. Policija moli pomoć!

Image
NESTAO IZ NOVOG ZVEČEVA /

Kod Papuka ukrali jazavčara vrijednog tisuće eura. Policija moli pomoć!

"Mislim i nadam se da će se vratiti, iako vjerujem da ga je netko pokupio. To je vrlo dobar pas koji će sjesti u svačiji auto i doista je privržen vlasniku, tako da znam koliko bi mu značilo da se pas pronađe. Nadam se jedino da neće otići duboko u šumu i nastradati od divljih svinja, a što je moguće", zaključuje Šostić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik brak jazavčara nije član Lovačkoga saveza Požeško-slavonske županije. Potvrdio je to predsjednik Branko Bertelović za SiB.

"Iako nije matični član, svi lovci s područja požeškoga kraja upoznati su s nestankom, a nakon što se doznalo i da je pas čipiran, smatra da će se vjerojatno lakše pronaći", rekao je Bertelović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prema lovnoj etici, svaki lovac koji pronađe u lovištu psa uspostavlja kontakt s pomoću čipa. Stoga, ako netko od naših članova pronađe psa, svakako će ga vratiti vlasniku", dodaje Bertelović.

S obzirom na činjenicu da nestali jazavčar zapravo ispunjava svrhu terapijskoga psa, cijeli događaj dobiva na još većoj vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Lovački pas zaskočio divlju svinju

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo