sjednica vlade / Plenković: 'Naš cilj je da što više podržimo naše radnike i zaposlenike'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

'U slučaju izvanrednih okolnosti i kriza Vlada je uvijek spremna za razgovor', poručio je premijer

31.10.2022.
14:46
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila zaključake o potpisivanju Dodatka I. Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i Dodatka I. Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Zaposlenici javnih i državnih službi dobit će povećanje plaće za listopad od 6 posto te 2 posto od travnja iduće godine. Dogovoreno je i povećanje božićnice s 1500 na 1750 kuna, regresa s 1500 na 1750 kuna te dara za djecu sa 600 na 754 kune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U uvodnom dijelu premijer Andrej Plenković osvrnuo se na aktualnosti te izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom sa sindikatima. Samo dva od 11 sindikata nisu prihvatila ponudu Vlade.

"Izdvojio bih i vrlo važan dogovor sa sindikatima koji je potvrdilo našu opredjeljnost za jačanje socijalnog dijaloga. Naš cilj je da što je više podržimo naše radnike, naše zaposlenike... Oko 240 tisuća zaposlenika i njihovih obitelji imat će koristi od povećanja od 4 posto od 1. svibnja, dodatnim povećanjem od 6 posto od listopada te još 2 posto od travnja iduće godine. Podigli smo i regres, božićnice i dar za dijete", poručio je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav sporazum, uz činjenicu da smo dogovorili nastavak pregovora, u slučaju izvanrednih okolnosti i kriza Vlada je uvijek spremna za razgovor", dodao je Plenković.

Premijer je podsjetio i na potvrdu kreditnog rejtinga od strane agencije Fitch i poručio da je ta agencija rekla da je Hrvatska otporna na "krize i vanjske šokove" zbog svih reformi koje je poduzela, uvodi euro i pakete mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planom intervencije o mjerama zaštite sigurnosti opskrbe plinom donesena je odluka o uklanjanju i ublažavanju poremećaja u opskrbi plinom te se uvodi mehanizam solidarnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo