KOLUMNA IVE ANIĆA / 'Sada kada su maske pale, svejedno je zapravo tko je ministar zdravstva'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

'Uređaja za epilepsiju? Dok nama dnevno umiru onkološki bolesnici jer su upisani za magnetsku rezonancu u kolovozu 2033.god? A gdje je COVID?'

Ivo Anić

Ivo Anić

11.4.2022.
17:00
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Poštovani ministre Beroš, prvo da vam se zahvalim na vremenu u ovim za vas turbulentnim danima. Kada kod tolikog posla nađete sat vremena za medije time ne da pokazujete određenu veličinu, već i visinu.

- Hvala vam na tom pitanju, visina je znate uvijek problem, raspored je gust, a vremena malo. Vi ste naš režimski novinar?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ha ha ha, ministre vaš smisao za humor postao je legendaran. Kakav bih drugi bio, drugim riječima od čega bih živio? I ovako Plenkoviću mili, a ni Grbinu mrski jedva krpamo kraj s krajem.

- Što da vam kažem. Vaš posao izuzetno cijenim ali postoje i oni drugi covid ih odnio uhvate te se kao pijani plota. Hvala vam na pitanju, ali ja bih za te ponovo otvorio onaj niski otok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Mislite Goli otok?

- E taj đavo ga odnio, ja bih ga preimenovao u niski, tako da zbilja pate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- (smijeh) Drago mi je ministre da slično razmišljamo. Ja bih im još izabrao što više čuvare, ako se razumijemo.

- (smijeh) Hvala vam na tom pitanju, stvarno mi je drago konačno razgovarati s pravim novinarom. Zbilja je teško u zadnje vrijeme, ti ljudi kao da su opsjednuti sa mnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da. Posebno oni sa žutim mikrofonima. Mislim, zar nije normalno da mikrofon bude plav, a ne žut. Što su oni kanarinci?

- (smijeh) Hvala vam od srca na tom pitanju. Vidite, najviše me smeta što ti sa žutim mikrofonima zapravo ne razumiju struku. Kako ni moju, tako nažalost ni svoju. Novinarstvo, ono pravo, jest pitati unaprijed dogovorena pitanja. Zar nas tome nije naučio najdugovječniji i doživotni premijer Hrvata kojem ovim putem čestitam i rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Priključujem se čestitkama od srca. Zbilja je rijetkost imati premijera koji bira isključivo nesposobne ministre kako bi se prikazao bogom dan, najpametniji i najbolji. Hrvati nisu pizde, ako je toliko glupih i nesposobnim ministara mi zapravo imamo pravu sreću što ga imamo.

- Hvala vam i na tom pitanju. Potpuno ste u pravu, jednom mi je to čak i rekao. Vili, a on mene od milja tako zove, nađi mi dva kretena i lopova za gospodarstvo i zdravstvo, a jednog sposobnog za premijera. Ja uvaženi gospodaru gdje da nađem tog sposobnog? Nekad se mi tako zajeb*****. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Dobro kad smo kod žutih vragova.. 

- Eh gdje su ona vremena kad su bili samo crni i crveni?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ministre dragi, vi mene oduševljavate svojim smislom za humor. Kad smo već kod žutih, ponovit ću, kako se usuđuju prozivati vas za pogodovanja oko tako važnih stvari kao što je softver ključan u COVID krizi, mislim kome bi ga dali ako ne prijatelju? 

- Hvala vam i na tom pitanju, ti smutljivci ne razumiju ključne stvari. Kome bih ja takav posao toliko unosan trebao dati, neprijatelju? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Najbolje njima, jalnušima i smutljivcima. 

- (smijeh) pravo je osvježenje razgovarati s pravim novinarom, konačno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pa zatim to piskaralo iz Splita. Uhvatio se kao pijan plota nekakvog uređaja za detektiranje epilepsije kao da vi nemate druga posla nego spašavati 120 djece što na to čekanu. To je niti pun tramvaj do Dubrave. 

- Hvala vam na tom pitanju. U svoj sili problema oni se uhvatili toga. Uređaja za epilepsiju? Dok nama dnevno umiru onkološki bolesnici jer su upisani za magnetsku rezonancu u kolovozu 2033.god? A gdje je COVID? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Upravo sam vas to htio pitati, zašto ti nazovimo ih novinari ne pitaju kako svake godine pobijedimo COVID pred turističku sezonu? 

- Hvala vam i na tom pitanju, njih to naravno ne zanima, samo ih zanima kada prijatelju daš posao ili te boli ku*** za uređaj za epilepsiju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ministre Beroš hvala vam na ovom razgovoru i da simbolično na svjetski dan zdravstva skinemo maske? 

- Hvala vam i na tom pitanju. Jasno da ih skidamo, očekujemo da Hrvatska bude hit destinacija ove sezone. Osim toga mediji već traže moju glavu, ali neće ne dobiti. Sada kada maske padnu, svejedno je zapravo tko je ministar zdravstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ministre nismo se razumjeli. Ja sam onaj otac čije dijete treba uređaj za točno lociranje epileptičkih napada. 

- Hvala vam i na tom pitanju. Svakako je bolje nego da ste novinar RTL-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*Stavovi izneseni u kolumni osobni su stav autora i ne održavaju stav RTL.hr-a*

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču