KOLUMNA IVE ANIĆA / Sagledavši situaciju s Vladom koja bi nakon 15 ministara u ostavci trebala dati ostavku, obratio sam se Svevišnjem

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vaš je novinar našao vezu kod Svevišnjeg koji je zaokupljen događanjima na granici Ukrajine ipak našao za svrsishodno da porazgovara o situaciji u Hrvatskoj

Ivo Anić

Ivo Anić

21.2.2022.
16:45
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Povodom najnovijih, od najnovijih skandala vezanih za ovu Vladu koja je u pet godina, petnaest (ponovit ću i brojkama: 15) ministara pospremila ili u Remetinec ili u ropotarnicu HDZ-ove povijesti, odlučili smo provesti malo istraživanje među odgovornima što je to tako i što nam tako jest.

Na uzorku od 100 ispitanika, vaš se kolumnist odlučio na ovu analizu čisto da potvrdi službene analize IPSOS-a koje i dalje vide HDZ kao jedinu i nenadj***** opciju koja Hrvatima osigurava svijetlu budućnost, pa oni, dakako za nju jedinu i glasaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istinabog, ista bi Hrvatima bila i opcija da glasuju za SDP, stranku koja nema 15 (slovima: petnaest) ministara u Remetincu, ali Hrvati nisu budale, pa Hrvati znaju ako glasuju za SDP, stranku koja koristi isti ku*** kao i HDZ, da će im možda biti manje afera na dnevnoj razini, ali da će sve uglavnom ostati isto.

Image
KOLUMNA IVE ANIĆA /

Dođe Valentinovo, sitiš se da je stricu rođendan i zaključiš - Smoje nikad ne moreš bit. Ali ako si čovik baren jedno možeš bit

Image
KOLUMNA IVE ANIĆA /

Dođe Valentinovo, sitiš se da je stricu rođendan i zaključiš - Smoje nikad ne moreš bit. Ali ako si čovik baren jedno možeš bit

Vaš novinar se kao što vidite našao u nezavidnom položaju, jer mora birati između glupih Hrvata i još glupljih Hrvata što je svojevrstan Perpetuum mobile. Dakle savršeno konstruiran stroj koji bi u beskonačnom gibanju obavljao svoj mehanički rad. Pitanje je sad, jesu li Hrvati kao narod zaista glupi, ili su uhvaćeni u zamku. Zamku koju je znanost nazvala Perpetuum mobile. Dakle, u savršeni stroj koji kružno odrađuje sve što treba, i kojem se kontinuitet ne nazire. Drugim riječima, nema mu pomoći. Zapamtite na čas tu rečenicu. Nema nam pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema kraja.

Da nisam usamljen u ovim razmišljanjima potvrdio mi je i sam premijer Andrej Plenković. Na trepavicama, kaže on, mogu da dube svi oni koji bi da ovu Vladu sruše, nešto poremete, pa čak i u situaciji da mu je glavni ministar, onaj od ključne važnosti što se jadni ljudi na Banovini i ovu zimu smrzavaju u kontejnerima, završio u Remetincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaš novinar zaključio je kako sagledavši situaciju sa Vladom koja bi nakon 15 (da ponovimo i slovima: petnaest) ministara završenih u ostavci ili Remetincu trebala dati ostavku, ali naravno da neće, da se okrene kome drugome nego narodu. Narode, a uzviknut će vaš novinar, zar nije vrijeme za akciju, a narod će novinaru kako imaju preča posla s apartmanima koje treba spremiti za sezonu, vaš se novinar obratio još samo jednoj jedinoj instituciji u kojoj bi valjda trebao vladati zdrav razum.

Do te je institucije iznimno teško doći, ali vaš se novinar pričestio i krizmao u roku, dakle za vrijeme kazamata Jugoslavije, pa je vaš novinar našao vezu kod Svevišnjeg koji je zaokupljen događanjima na granici Ukrajine ipak našao za svrsishodno da porazgovara s vašim novinarom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Gospodine Svevišnji.

- Druže Svevišnji, molim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Druže Svevišnji, ispričavam se, dolazim iz Hrvatske i ako bi bilo moguće tražio bih objašnjenje za Perpetuum mobile koji nam se događa, a Vaša sveta stolica to od globalnih prilika ne vidi.

- Mladiću, zar vi mislite da sam ja Sauron pa ne vidim male Hobite koji bi da šetaju mojom zemljom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne Svevišnji naravno, već samo pitam. Imamo kao što znate Vladu na čelu s Andrejom Plenkovićem kojeg i da dubimo na trepavicama ne možemo svrgnuti, ako ga već i svrgneno ostaje nam Peđa Grbin koji je još veći kokošar, i čisto Vas pitam koji je plan za nas Hrvate? Zar je to zbilja to što ste zamislili za nas? Da se vječno vrtimo između dva ista magnetska pola, i u vječnim pitanjima čiji je ćaća bio ustaša, a čiji partizan.

- Sinko već sam to objasnio Saši Antiću, dokle mislite vi Hrvati da me zajeba****?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Oprostite Svevišnji, ali čisto me zanima. Zar je to bio plan? Stvoriti kastu političara koji će nas zajeba**** do sudnjeg dana, i nas roblje koje bi ih trebalo opsluživati? To je bio plan?

- Nije to bio plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ok. Nije to bio plan, osim da nastaniš pakao sa što više Hrvata, ali ako to nije bio plan koji je je*** mu mater i oca bio? Možemo li uostalom na ti?

- Možemo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Što si nam dao Tuđmana, Sanadera, Milanovića, Grbina, Plenkovića, mislim što ćemo s tim ljudima koji za tisuću kuna prijave prebivališta prodaju svoj obraz? Zašto si nam dao Gabrijelu Žalac pa nam uvalio EU fondove da prate što rade? I na koncu koji si nam ku*** dao USKOK koji danas čuva svoju guzicu s ministrom jer su svjesni da je kao i Žalac hapao iz EU fondova? Mislim, koji si nam k**** dao te debile? Jesi mogao naći nekog pametnijeg?

- Prvo novinar, malo se smiri. Vi novinari niti ste u stanju niti možete vidjeti širu sliku. Ono što sam ja htio bilo je da svi narodi na svijetu žive u miru, u blagostanju i u nesvrstanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Čekaj, to znači da s tom nesvrstanosti?

- E baš to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Znači to je bilo to?

- Jeste druže. Poslao sam vam svog Sina i on je zadaću izvršio, dalje je bilo na vama, dakle vi ste zasrali, ne ja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- I šta sad?

- Pa ništa. Dubite na trepavicama, pa ako izdubite, novi će vam premijer bit kokošar koji ne zna ni gdje stanuje. A ako ne izdubite, sve će vam ostati isto. Pola Vlade će vam u Remetinec, pa će izaći na slobodu da ne druka premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To je dakle taj Perpetuum mobile?

- Da sinko, to je taj Perpetuum mobile. Takva vam je sudbina. I ostavi me sad na miru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj Putin, je*** mi mater taj se ne zajebava!

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju stav portala Rtl.hr*

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču