gradonačelnica ljuta / Trgao lampice u Samoboru. Direktor firme koja je ukrase postavila za RTL.hr: 'Ispričao se. I mi smo bili djeca i radili smo gluposti'

Image
Foto: Screenshot

'Dao sam mu ruku i rekao svaka čast što si se javio i ispričao', kazao je Fresl

27.11.2021.
13:00
Screenshot
VOYO logo

Ono što se jutros odvijalo u medijima velika je lekcija svim mladim ljudima o štetnosti alkohola. I to ne "samo" zbog zdravlja, već i zbog gluposti koje im često padaju na pamet kada su u alkoholiziranom stanju. Lekciju će najbolje upamtiti mladić koji je jučer u noćnim satima trgao božićne lampice na glavnom samoborskom trgu.

I kao da to nije bilo dovoljno, njegovi su prijatelji snimku cijelog događaja objavili na društvenim mrežama. Na slučaj je odmah reagirala gradonačelnica Samobora Petra Škrobt koja je na svom Facebooku napisala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, ovo je slika Samobora kojeg se sramim i kojim sam zgrožena. Ovo nije mladež koja je primjer naše budućnosti, ovo je mladež koja u životu nije stekla ništa te jedino što može i zna je uništavati tuđe. Izgleda da novo klizalište i blagdansko uređenje grada nekima toliko smeta da se odlučuju na drastične korake poput ovako divljačkog trganja i uništavanja lampica. S obzirom na video snimku samog uništavanja koja postoji i počinjenu materijalnu štetu, navedeni događaj je prijavljen policiji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu su mladenačku nepodobštinu prenijeli mnogi mediji, no direktor firme koja je ukrase postavila, Željko Fresl, kaže da se nepotrebno proveo linč nad dečkom koji, prema njemu, nema više od 20-tak godina. Naime, on je jutros došao u tu firmu, ispričao se, i ponudio nadoknadu štete i pomoć pri vraćanju ukrasa.

"Rekao je da mu je iskreno žao. Baš je bio jadan, sav potonuo, i meni ga je bilo žao. Rekao je da sada ispada da on mrzi ovaj grad, ali da to nije tako, da ne zna što mu je bilo, da je alkohol kumovao svemu“, ispričao nam je Fresl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je mladić ponudio pomoć i obeštećenje, Fresl kaže da su mu rekli da nije potrebno jer će sami sve srediti, a na kraju slučaj nisu niti prijavili policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao sam mu ruku i rekao svaka čast što si se javio i ispričao. I mi smo bili djeca i radili smo gluposti, ali ipak bi trebali čuvati grad i gradsku imovinu, s čime se on složio i rekao da obožava Samobor. Čak je rekao i da se ne sjeća tog događaja, očito je bio dosta pijan. Mislim da je na kraju od toga ispala dobra edukativna priča, pogotovo za njega", kaže Fresl i dodaje kako mu je za kraj samo rekao da se treba ići ispričati osobno gradonačelnici.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo