Kuharica / Svinjski kare bez kosti u pećnici - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjski kare bez kosti u pećnici idealan je izbor za jelo kada nemate vremena pripremati kompliciranija jela. Svinjski kare bez kosti u pećnici može biti gotov za samo sat vremena uz malo truda i volje.

12.1.2023.
13:09
Pixabay
VOYO logo

Kada imate naporan dan na poslu i nemate vremena za pripremu nekog složenijeg jela, uvijek vas može spasiti svinjski kare bez kosti u pećnici. Svinjski kare bez kosti u pećnici dovoljno je napraviti uz samo par sastojaka što vjerojatno imate u svojem domu

Svinjski kare bez kosti u pećnici sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1kg svinjskog kare bez kosti
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • 1 žlica mljevene svježe kadulje
  • 1 žlica svježeg ružmarina
  • 1 žlica majčine dušice

Svinjski kare bez kosti u pećnici priprema:

Otprilike 30 minuta prije nego što planirate početi s pečenjem, izvadite svinjski kare bez kosti iz hladnjaka i ostavite ga na sobnoj temperaturi. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U maloj zdjeli pomiješajte ulje, sitno nasjeckani češnjak, sol, papar, kadulju, sitno nasjeckani ružmarin i sitno nasjeckanu majčinu dušicu i miješajte dok ne nastane pasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osušite svinjski kare bez kosti papirnatim ručnicima i natrljajte ga tijestom od začina. Stavite ga na rešetku u plitku posudu za pečenje. Prebacite svinjski kare bez kosti u pećnicu. Pecite 15 minuta, zatim smanjite temperaturu pećnice na 150 stupnjeva. Neka se svinjski kare bez kosti nastavi peći još 40 do 60 minuta. Pečeno izvadite iz pećnice i prekrijte folijom. Ostavite da odstoji 10 do 15 minuta.

Najbolje je poslužiti uz pečeni krumpir i zelenu salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo