Kuharica / Svinjski vrat u pećnici s krumpirom - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svinjski vrat u pećnici s krumpirom pravi je nedjeljni ručak. Donosimo recept za svinjski vrat u pećnici s krumpirom.

23.1.2023.
11:40
Pixabay
VOYO logo

Pravi nedjeljni ručak je onaj u kojem sve ubacite u pećnicu i imate vremena za obitelj. Jedan takav ručak je svinjski vrat u pećnici s krumpirom za kojeg trebate malo vremena, a ključna je priprema. Ako se planira svinjski vrat u pećnici s krumpirom ispeći, meso pripremite dan ranije te neposredno prije konzumiranja imate za obaviti samo posao pečenja.

Da bi svinjski vrat u pećnici s krumpirom bio ispečen, od sastojaka vam treba:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 5 svinjskih vratova
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • 5 većih krumpira
  • 1 luk

Svinjske vratove dobro nasolite, napaprite i prelijte s maslinovim uljem. Ostavite da stoji u marinadi preko noći. Drugi dan samo ogulite krumpire, narežite ih na četvrtine, začinite sa soli, paprom. Prebacite krumpir u lim, dodajte svinjski vrat, narežite luk preko krumpira i mesa te stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva otprilike 45 minuta.

Ispečeni svinjski vrat u pećnici s krumpirom poslužite toplo, uz kupus salatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo