NOVI POSRTAJ U EUROLIGI / Cibona ispustila +15 i izgubila

Image

Bolji od hrvatskog prvaka bio je francuski Asvel sa 71:68. Najučinkovitiji u četvrtom porazu "Vukova" bili su Tomas i Rozić sa po 15 koševa.

25.11.2009.
21:06
VOYO logo

I četvrti poraz upisala je Cibona u 5. kolu A skupine Eurolige. Ovaj put bolji je bio francuski Asvel 71:68.

Cibona je propustila veliku priliku za gostujuću pobjedu protiv izravnog konkurenta za prolazak među 16 najboljih europskih momčadi. Nakon prve tri četvrtine Cibona je vodila sa 15 koševa prednosti (58-43), a u 36. minuti još uvijek je imala 11 koševa viška. No, do kraja susreta igrači našeg prvaka nisu uspjeli postići koš iz igre. Tek su Andrić i Vukušić pogodili po jedno slobodno bacanje, dok je do tada nezamjetni Dixon ubacio 10 poena, od čega dvije trice kojima je preokrenuo rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod vodstva ASVEL-a 69:68 branič Cibone Vedran Princ je izgubio loptu, te je morao napraviti prekršaj na Dixonu koji je ubacio oba bacanja, pa je Cibona morala u posljednjem napadu tricom tražiti produžetak. Nažalost, Marko Tomas nije uspio pogoditi.

Utakmicu je sjajno otvorio Cibonin centar Lukša Andrić koji je u 14-0 seriji svoje momčadi, kojom je Cibona već sredinom prve četvrtine stigla do osjetne prednosti, postigao osam poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrepčani su prednost od sedam do 11 koševa održavali do kraja prvog poluvremena, a domaćini su početkom nastavka smanjili na samo tri razlike (42-39 u 24. minuti). No, reakcija Ciboninih igrača bila je izvrsna, do kraja treće četvrtine trice su postigli Rozić, Tomas, Troha i Vukušić, pa je rezultat uoči posljednjih 10 minuta bio 58-43 za hrvatskog prvaka. Ipak, niti tih visokih 15 razlike uoči posljednje četvrtine nije bilo dovoljno za uspjeh.

Cibonu su predvodili Marko Tomas i Marin Rozić sa po 15 poena, dok je Bobby Dixon ubacio 17 za ASVEL. Nakon pet kola i Cibona i ASVEL imaju jednu pobjedu i četiri poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo