JOSHUI PRIJETI ODUZIMANJE POJASA: / Britanac progovorio s kim se nakon Ruiza želi obračunati, ali postoji kvaka

Image
Foto: Profimedia

Cijeli svijet želi vidjeti tu borbu

9.12.2019.
11:43
Profimedia
VOYO logo

Britanski boksač AnthonyJoshua vratio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBO, WBA i IBO detroniziravši u Saudijskoj Arabiji prvaka Amerikanca Andyja Ruiza na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca. Joshua je tijekom cijele borbe imao kontrolu, skupljao je bodove kod sudaca i držao na distanci Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi. Sva tri suca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenili da je Joshua bio bolji.

Borbu je prokomentirao i prvak teške kategorije po WBC verziji DeontayWilder koji se već dugo želi boriti protiv Joshue u meču koji bi boksački svijet dočekao s radošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijeti mu

“Ne vjerujem da ćemo ikad vidjeti borbu za sve pojaseve. Neće je biti i ne želim da joj se ljudi nadaju. Nisu mogli reći moje ime, bježe od mene. Preopasan sam. Vidjeli ste što radim u ringu. Ja se ne zafrkavam”, rekao je Wilder za američki Athletic.

“Ako ga je Ruiz skinuo, strah ih je što tek ja mogu učiniti. Zamislite. Joshua i Hearn me izbjegavaju, oni se ne usude niti izgovoriti moje ime. Njegov promotor priča o statistici, ovim brojkama, ovome i onome, no istina je da nikoga nije briga za to”, rekao je Wilder. a više o tome možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
JAVILA SE NAJVEĆA BOKSAČKA ZVIJER ZVIJER S KOJOM NI JOSHUA NE ŽELI U RING: /

'Nitko ne želi gledati to sra**e, zamislite što bih mu ja učinio'

Image
JAVILA SE NAJVEĆA BOKSAČKA ZVIJER ZVIJER S KOJOM NI JOSHUA NE ŽELI U RING: /

'Nitko ne želi gledati to sra**e, zamislite što bih mu ja učinio'

To bi želio

Ubrzo mu je stigao odgovor od Britanca. Na pitanje RTL-ovog novinara Borisa Jovičića hoće li ujediniti pojaseve i postati neosporni vladar teške kategorije rekao je sljedeće:

“Da, definitivno! To bih baš volio. Definitivno. Sada imam ujedinjena četiri pojasa. Ujediniti ih je teško. Doista teško. Vjerujem da su iz PBC-a očajnički navijali da Andy pobijedi. Ali spriječili smo ih u njihovim zamislima. Vidjet ćemo što će se u budućnosti dogoditi. Volio bih ujediniti pojaseve”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedinjenje pojaseva značilo bi da Britanac mora poraziti Wildera koji je trenutno drži WBC-ov pojas, jedini koji Joshui nedostaje. A to je puno lakše reći, nego učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Shvatio sam da mi traženje te borbe ne ide u korist. Stoga ću pustiti stvari da se same odviju. Imam sjajne ljude koji vode menadžment, imam sjajan tim. Kad se ukaže prilika da postanem nepobjedivi teškaški prvak svijeta, znate da ću definitivno pristati i prihvatiti izazov”, dodao je Joshua.

Obavezni izazivači

Dan kasnije gostovao je u emisiji Good Morning Britain gdje mu je postavljeno slično pitanje. Tom je prilikom upozorio Wildera i Tysona Furyja da je spreman za njih dvojici. Oni će pak ući u ring u veljači iduće godine, a pobjednik bi morao ići na Joshuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih se u idućem meču obračunati s jednim od njih. Idem korak po korak. Kad god su spremni, znaju gdje me mogu pronaći. Ja ne bježim i borit ću se s najboljima na svijetu. Wilder i Fury su među njima. Volio bih dobiti priliku i ući u ring s njima. Vjerujem da bi ih pobijedio", kazao je i dodao kako je on u stanu boksati raznim stilovima.

Iako bi se on htio boriti s jednim od njih, čini se da to neće biti njegov idući meč. Naime, KubratPulev je sljedeći IBF-ov obavezni izazivač, a borba bi se mogla dogoditi na Tottenhamovom stadionu u svibnju. Ako odbije borbu i uđe ring s nekim drugim automatski ostaje bez IBF-ovog pojasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavezni izazivač po WBO verziji je moćni Ukrajinac OleksandrUsik. Situacija je ista kao s Pulevom. WBO je naredio Joshui obranu pojasa u roku od 180 dana, a odbije li mogao bi ostati bez tog pojasa.

Stoga prije borbe za ujedinjenje svih pet pojaseva morao bi obraniti ova dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo