POTVRĐENA ODLUKA KOJE SE HRGOVIĆ BOJAO: / Nakon ovoga je jasno da mu se neće ispuniti veliki san

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski boksač nije sskrivao da mu je velika želja nastupiti u Tokiju

29.10.2019.
9:35
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Ako nastupi na Olimpiskim igrama u Tokiju sljedeće godine, najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića WBC će suspendirati na dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o suspenziji profesionalnih boraca u slučaju nastupa na Olimpijskim igrama pojavila se već prije nekog vremena, a početkom listopada je predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman izjavio:

“WBC se strogo protivi nastupu profesionalnim boksačima na Olimpijskim igrama. To je neprihvatljivo i tako bi se prema tome trebali postaviti svi boksački fanovi i stručnjaci u svijetu. Olimpijski amaterski boks je nešto potpuno drugačije. To su dva suprotna sporta i opasno je igrati se s time. Ne smijemo to dozvoliti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna od dvije godine

Sada je i na konvenciji WBC-a u meksičkom Cancunu službeno potvrđena ta odluka.

"Ako nastupe na Igrama, izbacit ćemo ih iz WBC-a na dvije godine", ponovio je Sulaiman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Ruiz je htio u Tokio

Hrgović je na prošlim Olimpijskim igrama, u Riju 2016. godine, osvojio brončanu medalju i nije skrivao da mu je želja nastupiti u Tokiju i pokušati stići do zlata. No, sada će mu se ta želkja puno teže ispuniti.

Inače, nije Hrgović jedini profesionalni boksač koji je htio nastupiti na Igrama sljedeće godine, istu želju je izrazio i Meksikanac Andy Ruiz, ali im je sada WBC svojom odlukom poremetio planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo