Birane riječi navijača / Ekskluzivno iz svlačionice Philadelphije s Darijom Šarićem: 'U glavi mi je Hrvatska, ali idemo do kraja'

'Uvijek ti je ono u glavi obitelj, prijatelji, taj neki život koji si imao prije nego si postao košarkaš… tako da, eto, i meni fali, ali idemo do finala', kazao je Dario Šarić ekskluzivno za RTL

8.5.2018.
19:23
VOYO logo

Sinoć se probudio Dario Šarić, ostvario učinak karijere u doigravanju, zabio 25 poena Boston Celticsima, dodao osam skokova i prevagnuo za pobjedu Philadelphije koja Sixerse ostavlja u igri. Navijači i suigrači biranim riječima govore o Hrvatu.

Najviše novinara u svlačionici Philadelphije naguralo se pred ormarić Darija Šarića. Svatko mu je želio čestitati, stisnuti ruku... Prvo je odradio intervju za američke medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo... Ne možemo ništa izgubiti, samo smo došli... To je naš poziv, umrijet ćemo ovdje...", kazao je Šarić američkim medijima. A onda se rado i bez problema za RTL prebacio na materinji jezik. 

"Bila je dobra utakmica, stvarno ovaj put smo zaslužili pobjedu, bili smo bolji u oba segmenta, obrani i napadu", rekao nam je Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Philadelphia je u playoffu protiv Bostona došla do prve pobjede upravo na krilima raspoloženog Šarića koji je zabio najviše, 25 poena. Pa vjeruje da bi se moglo dogoditi ono što još u NBAu nikad nije - potpuni preokret i prolaz u konferencijsko finale. 

"Mislim da možemo to napraviti. Da je ekipa spremna. Da ima dovoljno talenta, dovoljno kvalitete... Zašto ne...", ističe Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dobar dio te kvalitete nosi baš on. Otkako je Dario Šarić ondje, 76ersi su druga momčad. Ove godine upisali su više od 50 pobjeda. Dvostruko više nego lani i čak pet puta više nego 2016. 

Suigrači ga iznimno cijene. "Dario je lud! Jeste li ikad vidjeli kako igra? Ne boji se... Dario ima sjajnu osobnost, volim igrati s njim. U prošle dvije godine s njim, gledajući njegovu tranziciju iz međunarodne košarke u NBA, odradio je sjajan posao", kazao nam je Robert Covington, košarkaš Philadelphia 76ersa .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Philadelphiji ga obožavaju i navijači. "Idemo, Sixersi! Dario, idemo! Volimo Darija, velik je igrač, igra s puno srca, volim njegov stav, njegov talent, volim ga. Nadam se da će ostati u Philadelphiji zauvijek", kazali su nam Alan i Bobby, navijači Philadelphije

"Mislim da je cijele godine bio najutjecajniji igrač momčadi. I doslovno je donio prevagu Sixersima", ističe navijač Matt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači Šarića zovu Homie ili Super Dario. Mnogi u Philadelphiji nose majice s njegovim likom ili dresove i majice s njegovim brojem. Ovdje u Philadelphiji tražena su roba.

Dario će pak za sebe skromno reći da je samo dio momčadi… U Philadelphiji se udomaćio, ipak često mu je u glavi Hrvatska…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek ti je ono u glavi obitelj, prijatelji, taj neki život koji si imao prije nego si postao košarkaš… tako da, eto, i meni fali, ali ono - isto bih volio ako je moguće igrati do kraja, do kraja sezone, skroz do finala", ističe Dario.

Nakon pobjede koju je Philadelphiji dobrim dijelom donio baš on - finale nije nemoguće. A u gradu u kojem je od ove godine trofej Superbowla, s nestrpljenjem se, nakon dugo godina, očekuje i onaj najjače košarkaške lige na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra donosimo nastavak ekskluzivnog razgovora s Darijem Šarićem. Hoće li se ovo ljeto odazvati reprezentaciji i što kaže na dolazak najvećeg - LeBrona Jamesa u Philadelphiju, otkrivamo sutra.

A Le Bron James sinoć je ubacio 4 poena više od Šarića, 29, podijelio je i 11 asistencija. Njegov je Cleveland sinoć svladao Toronto s 35 razlike i pomeo Raptorse 4-0 u seriji za finale Istočne konferencije. Priliku je na kraju utakmice dobio i Ante Žižić koji je na parketu proveo tri minute i ostao bez poena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo