Ekskluzivno iz Philadelphije / RTL Danas kod Darija Šarića: 'Igrat ću za reprezentaciju ako budem sto posto spreman'

Šarićeva želja da igra za reprezentaciju nije upitna. Novi izbornik Dražen Anzulović već je stupio u kontakt s njim

9.5.2018.
19:20
VOYO logo

U nastavku jučerašnjeg ekskluzivnog intervjua s Darijom Šarićem u Philadelphiji, dotaknuli smo se goruće teme - košarkaške reprezentacije. Može li novi izbornik Dražen Anzulović računati na pomoć Darija Šarića u ljetnim kvalifikacijama?

Dok Dario u Philadelphiji živi svoj američki san, košarkaška reprezentacija ima noćne more u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Darijev posljednji nastup, poraz od Rusije na Eurobasketu, završio je neslavno. "Neću više odgovarati", tada je razočarano odbrusio novinaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No rane su valjda zacijelile i Hrvatskoj, koju sada vodi Dražen Anzulović, treba NBA ruka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u lipnju.

"Izmijenili smo par poruka trener i ja. Čut ćemo se konkretno kada završi sezona. Ako bude zdravlje tu, ako bude sve u redu, ako budem sto posto mislim da bih trebao igrati", kazao nam je u Philadelphiji Dario Šarić, igrač 76ersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova želja nikada nije bila upitna, a bez nje, kaže Anzulović, poziva neće ni biti. No Dariju je sada reprezentacija daleko. Pokušava održati Philadelphiju na životu u play-offu. A sljedeće sezone za suigrača možda dobiva jednog od najvećih - LeBrona Jamesa. To sugerijaju plakati postavljeni na ulazu u Philadelphiju.

"Bilo bi idealno. On je stvarno dobar igrač možda najbolji ikad koji je igrao košarku i dobrodošao je u svakoj ekipi. Sad, koliko to ime istine stvarno ne znam", rekao nam je Dario.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjeruj u proces - slogan je Philadelphije, pa tako u tom procesu raste i Dario. Popravio je gotovo sve brojke u odnosu na prošlu sezonu. Broj poena po utakmici s 12,8 na 14,6. Skokovi sa 6,3 na 6,7 po utakmici. Asistencije s 2,2 na 2,6. Velik je napredak u postotku ubačenih trica: s 31 na gotovo 40 posto. 

"Prvi put je ekipa ušla u play-off nakon 2012. Grad je baš sportski, svi sportovi se igraju ovdje i prepoznaju sve sportaše", otkriva nam Šarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A kod Darija su prepoznali požrtvovnost, neustrašivost i sportsku drskost. Nju Šarić mora pokazati večeras, u domu Philadelphije, Wells Fagro Centru, protiv Bostona, koji vodi 3-1 u seriji.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo