Senzacija u Americi: Konačni slom prvaka!

Košarkaši Dallas Mavericksa prvi su finalisti Zapadne konferencije.

9.5.2011.
12:00
VOYO logo

Dallas Mavericksi na neočekivan su način izbacili aktualne NBA prvake LA Lakerse rezultatom 4:0. U posljednoj četvrtoj utakmici razbili su Jacksonovu momčad s visokih 122:86.

Domaćini su posebno raspoloženi bili u šuterskoj dionici. Od čak 20 trica Jason Terry (32 koša) ubacio je 9 iz 10 pokušaja i na taj način izjednačio rekord NBA doigravanja, a odličan je bio i Peja Stojaković sa 6 od 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u redovima gostiju bio je Kobe Bryant sa 17 poena što je daleko ispod njegovog prosjeka. Istaknuli su se u ponajviše u negativnom smislu nervozni Ron Artest i Andrew Bynum koji su isključeni zbog namjernih i opasnih prekršaja.

Na taj je način jedan od najvećih trenera svih vremena u NBA ligi, Phil Jackson, završio svoju karijeru na način kako nije nitko prije njega, metlom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu Istoka, igrači Atlanta Hawksa došli su izjednačenja od 2-2 u seriji protiv Chicago Bullsa, najbolje momčadi konferencije nakon regularnog dijela sezone.

Domaćini su slavili 100:88, a najzaslužniji za pobjedu bili su Joshua Smith s triple-doubleom učinkom (23 koša, 16 skokova i 10 asista), te Derricka Rosea koji nije imao baš najbolju pucačku večer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač prvog dijela sezone unatoč ubačenih 34 poena ispucao je čak 32 lopte od kojih je ušlo svega 12.

U ostalim susretima polufinala Memphis vodi s 2-1 protiv Oklahoma City Thundera , dok jednak rezultat ima Miami protiv Bostona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo