Stanje nepoznato / Nekadašnji šef Ferrarija često posjećuje Schumachera: 'Pustimo Michaela da živi život u miru'

Image
Foto: Jens B/DPA/PIXSELL

'Okružen je obitelji i osjećam se počašćeno što ga mogu često posjećivati, ali njegovo zdravlje je privatna stvar obitelji', otkrio je Jean Todt

31.7.2018.
20:29
Jens B/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Prije nepunih pet godina Michael Schumacher teško se ozlijedio na skijanju u Francuskoj. Zbog po život opasnih ozljeda glave liječnici su ga prebacili u induciranu komu. Nakon niza operacije i devet mjeseci pokušaja oporavka pušten je iz bolnice u Grenobleu. Otada se malo toga zna o njegovom zdravstvenom stanju. Znakova napretka, na žalost, nema.

Uz obitelj jedan od rijetkih koji ima više informacija je nekadašnji šef Ferrarija u Formuli 1 te sada predsjednik Svjetske automobilističke federacije (FIA) Jean Todt. Francuz ga često posjećuje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okružen je obitelji i osjećam se počašćeno što ga mogu često posjećivati, ali njegovo zdravlje je privatna stvar obitelji. Mislim da je vrijeme da pustimo Michaela da živi život u miru", rekao je Todt za argentinski list La Nacion.

"Ali poboljšava li se njegovo zdravlje?", nastavio je novinar. - "Ponavljam, vrijeme je da ostavimo Michaela kako bi nastavio živjeti u miru", istaknuo je šef FIA-e, nekoć Schumacherov trkaći direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todt je otkrio i da motorsport neće postati olimpijski sport, što se ponovo počelo spekulirati nakon što je FIA potpisala ugovor o suradnji s Međunarodnim olimpijskim odborom.

Na pitanje o Bernieju Ecclestoneu, koji je i s 87 godina i dalje aktivan, rekao je da bi i on volio u tim godinama biti takav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo