šef hrvatskih sudaca / Marić: 'Ja sam kriv za ovo! Rekao sam da ne želim lake penale, a mi smo ostavili Goricu na cjedilu'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Sudački ekspert Mario Strahonja smatra kako je sudac pogriješio, javio se i šef hrvatskih sudaca Bruno Marić

17.10.2022.
20:44
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Gorica nije bila zadovoljna suđenjem u utakmici protiv Hajduka kada su Bijeli pogotkom Marka Livaje u posljednjoj minuti okršaja došla do pogotka i iznimno važna tri boda. Dugo je momčad Igora Angelovskog uspijevala parirati Hajduku i ne primiti pogodak. Gorica je ostala s igračem manje, a sudac Bel je u duelu Waguea i Biuka pokazao na bijelu točku i izravno isključio igrača Gorice.

Image
EUROPSKE NOVOSTI /

Dobre vijesti za hrvatski nogomet: Osvajač kupa uskoro u pretkolu EL, Dinamo može izravno u Ligu prvaka

Image
EUROPSKE NOVOSTI /

Dobre vijesti za hrvatski nogomet: Osvajač kupa uskoro u pretkolu EL, Dinamo može izravno u Ligu prvaka

Iako Livaja nije uspio realizirati kazneni udarac ostaje dojam da je upravo taj crveni karton olakšao klubu s Poljuda da dođe do pogotka, a to je nešto zbog čega su nezadovoljni domaćini. Sudački ekspert Mario Strahonja smatra kako je sudac pogriješio i da Hajduk nije trebao dobiti kazneni udarac, ali i da Wague nije trebao dobiti crveni karton. Reagirao je i šef hrvatskih sudaca Bruno Marić koji naglašava kako nemaju namjeru suditi protiv nekog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suci su doveli Goricu u nepovoljan položaj

"Na toj utakmici smo imali VAR intervenciju na kojoj nismo dobro izanalizirali da je prije potencijalnog kaznenog udarca, za koji komisija smatra da nije dovoljnog intenziteta, a i ja sam bezbroj puta u ranijim istupima naglasio kako ne želim tako lagane kaznene udarce, nismo provjerili mogući prekršaj i cjelokupnu situaciju. Siguran sam da to nije situacija koja se obrađuje uz VAR intervenciju i zbog toga je bilo takve gorčine. Iako taj kazneni udarac nije iskorišten, crveni karton koji je bio plod kaznenog udarca ostavio je jednu ekipu gotovo cijelo poluvrijeme s igračem manje, tako smo mi suci klub doveli u nepovoljan položaj", rekao je u uvodu Marić.

Preuzima odgovornost na sebe

"Nažalost, hrvatska javnost je mogla vidjeti kako suci nisu u osobitoj formi tijekom nekoliko kola. Skupilo se dosta toga pa je i dojam lošiji nego što uistinu jest. Za sve ono što se događa u hrvatskom suđenju odgovoran sam ja. Sudački tim se sastoji od sudačkog tima na terenu i onog u VAR sobi. Sretniji sam kad donesemo ispravne odluke na terenu. Preferiram odluke na terenu, i to je ono što želimo, ali kad donesemo kao VAR tim i kao tim na terenu zajedničku odluke, još uvijek sam zadovoljan", dodaje Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe kako će suci morati poboljšati svoje izvedbe

"Morat ćemo poboljšati svoje izvedbe, podići formu na veću razinu, imamo za to snage i mogućnosti, a naše aktivnosti će se izrazito odnositi na sprečavanje grube igre. Tu ćemo imati nultu toleranciju, kao i na ponašanje službenih osoba na terenu, jer smatramo da se s tog mjesta generiraju pritisci na suce, a to je i UEFA-ina kampanja da se maksimalno spriječi bilo kakav pokušaj mobinga i pritiska na suce tijekom utakmice", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo