VIDEO: / Juventus do visoke pobjede na krilima sjajnog Teveza

U pretposljednjoj utakmici nedjeljnog dijela programa talijanske Serie A, nogometaši Juventusa slavili su pred svojim navijačima protiv Sassuola s uvjerljivih 4:0.

15.12.2013.
18:24
VOYO logo

Najzaslužniji za visoku i uvjerljivu pobjedu bio je Argentinac Carlos Tevez, koji je ostvario hat-trick i asistirao za jedini pogodak koji on nije zabio. Napadač Stare dame zabio je vodeći pogodak u 15. minuti, nakon što se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Arturo Vidal je pucao, a nakon obrane Pegola na loptu je natrčao Tevez i lakoćom poentirao.

Trinaest minuta kasnije Tevez je izveo slobodni udarac iskosa s desne strane, a na petercu Sassuola je pronašao glavu Federica Pelusa kojem je to bio prvijenac u dresu Juventusa. Rješenje utakmice stiglo je u 45. minuti kada je Argentinac iskoristio pogrešku gostujućeg braniča, koji nije dovoljno jako vratio loptu svom vrataru, pa je istu Tevez presjekao, progurao je pored Pegola i zabio u praznu mrežu za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan rezultat postavio je u 23. minuti nastavka kada je iskoristio dodavanje Mauricija Isle i zabio svoj prvi hat-trick u dresu Juventusa, te 10 pogodak u ovoj sezoni u Seriji A. Tevez je hat-trickom izbio na drugo mjesto ljestvice strijelaca, s dva gola manje od Giuseppea Rossija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina je na krilima Giuseppea Rossija i Borje Valera slavila protiv pretposljednjeg sastava Serie A, Bologne, s uvjerljivih 3:0. Rossi je najprije u 30. minuti bio asistent za drugi pogodak, a potom je u 64. i sam zabio za konačan rezultat.

Travnjak je napustio u 76. minuti, a zamijenio ga je naš Ante Rebić, koji je svega tri minute kasnije zaradio žuti karton. Bio mu je to treći nastup u dresu Viola otkako je ljetos stigao iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo i da je vodeći pogodak postigao Josip Iličić, dok je drugi zabio, a za treći asistirao Borja Valero. Fiorentina je privremeno skočila na četvrto mjesto prvenstvene ljestvice, barem dok Inter ne odradi svoje gostovanje kod Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazio je dvama pogocima Miroslava Klosea prekinuo negativan niz od tri utakmice bez pobjede u svim natjecanjima, te čak šest u utakmicama Serie A. Žrtva je bio Livorno, 18. sastav s prvenstvene ljestvice. Klose je znalački iskoristio dvije sretne i spretne okolnosti i svojoj momčadi podario tek petu pobjedu u ovoj sezoni. Recimo i da je to bila prva Kloseova utakmica u talijanskom prvenstvu još od 10. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih rezultata spomenimo pomalo iznenađujući domaći poraz Udinesea protiv Torina 0:2. Ivan Kelava nije branio vrata momčadi iz Udina. Parma našeg Marijana Ćorića je odigrala bez pogodaka protiv Cagliarija, Chievo Manuela Pamića je izgubilo kod kuće protiv Sampdorije (0:1), dok Šime Vrsaljko i Marko Livaja nisu bili u sastavima Genoe, odnosno Atalante u remiju 1:1.

Chievo – Sampdoria 0-1 (Eder 16) Fiorentina – Bologna 3-0 (Iličić 13, Borja Valero 30, Rossi 64) Genoa – Atalanta 1-1 (Bertolacci 72 / De Luca 90) Lazio – Livorno 2-0 (Klose 19, 26) Parma – Cagliari 0-0 Udinese – Torino 0-2 (Farnerud 48, Immobile 75) Juventus – Sassuolo 4-0 (Tevez 15, 45, 69, Peluso 28)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Juventus 43 (16 utakmica), 2. Roma 37 (-1), 3. Napoli 32 (-1), 4. Fiorentina 30, 5. Inter 28 (-1)...

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo