Hrvatska u problemima: 'Neće biti Modrića, Ćorluke...'

Sreća prati hrabre, poznata je uzrečica, koja od početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo prati Igora Štimca.

28.3.2013.
8:36
VOYO logo

Statistika je sjajna, Hrvatska i dalje vodi mrtvu trku s Belgijom, svi sanjamo Brazil, a izbornik Igor Štimac i dalje mora objašnjavati zašto je i protiv smiješnog Walesa bilo toliko drame.

"Uveo sam četiri svježa igrača, mislio sam da će napraviti razliku. Energije nam je najviše nedostajalo", kaže izbornik, i to se vidjelo na igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, sve navijačke brige liječi pogleda na tablicu...

"Možemo biti prezadovoljni s onim što smo pružili, sa svime kroz što smo prošli kroz šest kvalifikacijskih nastupa. Bilo je odličnih izvedbi, bilo je i poteškoća. Dvaput smo se suočili s vraćanjem iz negativnog rezultata, u Makedoniji i sada u Walesu. To je velika stvar. Pokazujemo karakter što je jako važno", izjavio je Štimac za Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obratio se i onima koji ga ne vole, i više se raduju njegovom otkazu nego Brazilu.

http://rutube.ru/video/embed/6247792

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka samo čekaju, što da im radim, morat će se strpjeti. Nemam što o takvima razmišljati, postoje dvije vrste trenera, oni koji su otkaz dobili i oni koji otkaz čekaju. Je l' treba išta dalje reći od toga? Mi, za razliku od igrača jedan tjedan valjamo, drugi smo neznalice. Nogometaši imaju popusta, ali trener baš i ne. Volim odgovornost, volim kad je kritično, volim biti taj koji će vući poteze, u tome sam jak, zato i jesam tu. Napravio sam dobre zamjene. I stoga sam uvjeren da će ovo na kraju završiti kako želimo. Hrvatska će igrati u Brazilu. I ne samo to, imam uz sebe stožer koji može voditi bilo koji klub na svijetu, i svaku reprezentaciju".

Do kraja kvalifikacija ostale su četiri utakmice, a prva je ona sa Škotskom u gostima, već u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledamo sebe i idemo dalje. Imamo sad u lipnju utakmicu sa Škotskom. Neće biti Modrića, Ćorluke i Lovrena. Tri stožerna igrača, ali možda nije ni loše da se očiste za one utakmice koje slijede u završnom dijelu kvalifikacija. Moramo pokazati snagu kad nema nekoliko glavnih igrača. Onda ćemo vidjeti koliko smo jaki. Neće biti Modrića, no imamo Kovačića i Rakitića, netko od njih preuzet će njegovu ulogu".

Wales - Hrvatska 1-2 (Bale 21-11m / Lovren 77, Eduardo 87) Belgija - Makedonija 1-0 (Hazard 62) Srbija - Škotska 2-0 (Đuričić 59, 66) Redoslijed: 1. Belgija 16 (6), 2, Hrvatska 16 (6), 3. Srbija 7 (6), 4. Wales 6 (6), 5. Makedonija 4 (6), 6. Škotska 1 (6)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo