Bijesni u Hajduku: 'To je potpuni apsurd! Jednostavno mi nije jasno'

Nedjeljnu utakmicu Hajduka i Osijeka na Poljudu (1:1) zasjenio je ispad Torcide.

25.11.2013.
11:48
VOYO logo

Hajdukovce zbog takvog ispada definitivno čeka kazna, a Torcidu je zbog incidenta osudio i sam predsjednik BijelihMarin Brbić.

"U svakom slučaju, Hajduk žestoko osuđuje takve ispade i ograđuje se od njih. Tome nikako nije mjesto na nogometnim stadionima. Ovo je Hajduk, a ne politički skup", rekao je prvi čovjek splitskog kluba za Sportski.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni ste da bi to sada mogao postati trend na Poljudu? Kako namjeravate spriječiti takve situacije da se ne bi ponovile? "Nikako, što mi možemo napraviti? Možda je najbolje da svi zajedno to ignoriramo, i klubovi i mediji. Nemojmo tome pridodavati pažnju, vi nemojte pisati o tome i takav će se trend ugasiti. Mislim da je to jedino rješenje."

Da, ali znate da će Hajduk zbog ovog incidenta vjerojatno biti kažnjen, kao i svaki put kad se to dogodi? "Da, sve je nama jasno, ali to je potpuni apsurd. Što mi možemo napraviti po tom pitanju? Kad su u pitanju kazne za paljenje baklji i pirotehničkih sredstava, jasno je da je krivica na klubu i radimo na sprečavanju toga, ali jednostavno mi nije mi jasno što da napravimo po pitanju ovih verbalnih ispada? Kako da to spriječimo? Pa, među pet, 10 ili 30 tisuća ljudi uvijek će se naći 10 budala."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, vaš i stav Hajduka je da osuđujete takve stvari, bez obzira što se radi o vašim navijačima. "Apsolutno! Ako u zakonu piše da takvi povici nisu dopušteni, onda se toga treba i pridržavati, bez obzira što netko o tome mislio."

Vidjeli ste što se dogodilo u utorak, kako komentirate Šimunićev ispad? "Ma ne znam što mu je to trebalo. Mislim da se malo previše zaigrao i pretjerao. Šteta što su jedna onako velika pobjeda i prolaz na SP zasjenjeni takvom glupošću. Nije se to trebalo dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunić se opravdao da je to napravio u velikom zanosu. "Ma dajte... Ne znam, mislim da mu to svakako nije trebalo."

U 17. kolu hrvatskog prvenstva Hajduk i Osijek remizirali su 1:1. Bijeli su poveli u 24. minuti preko Vršajevića, a na 1:1 izjednačio je Barišić osam minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razočaran sam, prije svega rezultatom. Mislim da je Hajduk zaslužio pobijediti, mislim da smo bili apsolutno bolja momčad. Imali smo puno šansi i neke su bile stopostotne. Međutim nogomet je takav, umjesto da bude 3:0 i riješena utakmica na kraju 1:1 iz jedine njihove šanse i naše pogreške. Tako da mi je žao, normalno da mi je žao", rekao je nakon utakmice za Media Servis trener Hajduka Igor Tudor i naglasio.

"Jednostavno nemamo igrača koji može napraviti razliku u takvim situacijama. Kad druga momčad igra bunker teško je igrati dopadljiv nogomet, tu nema prostora. Međutim u prvom poluvremenu mislim da to nije bilo tako loše, ali tko ne realizira one šanse ne osvaja bodove i to je jedina istina. Druge istine nema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo