MODRIĆ SRUŠIO MESSIJA S TRONA: / Hrvatski maestro uvjerljivo proglašen najboljim na svijetu u još jednom izboru

Image

Nakon Uefine i Fifine nagrade stiglo je novo priznanje za Vatrenog.

29.11.2018.
14:46
VOYO logo

Nekoliko dana prije proglašenja dobitnika Zlatne lopte hrvatski reprezentativac Luka Modrić dobio je još jedno veliko priznanje. U izboru IFFHS-a, Međunarodne federacije za nogometnu povijest i statistiku, izabran je za najboljeg nogometaša.

Argentinac vladao tri godine

"Nogometni stručnjaci iz 90 zemalja sa svih kontinenata bili su toliko impresionirani Modrićevim nastupima u 2018. da je slavio s uvjerljivih 128 bodova ispred Lionela Messija, dobitnika posljednjih triju nagrada, i Edena Hazrda, jednog od najboljih igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji", stoji na stranici IFFHS-a. Navode da je osvajač Lige prvaka i srebrni sa SP-a zaslužio priznanje te da je na taj način zadržana tradicija da pobjedu redovito odnose igrači koji igraju za španjolske klubove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako se od 2006. dodjeljuje ovo priznanje, jedino je Kaka (2007.) igrao u Italiji u trenutku kad je proglašen najboljim. Prije njega izabran je Zidane, a poslije njega Kroos, Modrić, Xavi, Iniesta i Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatreni je slavio sa 272 boda, ispred Messija (144), i Hazarda (114) dok su iza njih Kevin de Bruyne (36) Neymar (18), Paul Pogba (14), Christian Eriksen (10), Miralem Pjanić (7), James Rodríguez (7), Cristiano Ronaldo (5), Isco Alarcon (3), Jorginho (3), Kylian Mbappe (3), Ivan Rakitić (3), Philippe Coutinho (2), Toni Kroos (1) i Thiago Alcantara (1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo