NAJVEĆI ISLANDSKI NOGOMETAŠ SVIH VREMENA: / Gudjohnsen se naklonio Vatrenima, a posebno istaknuo jednu našu prednost

Image
Foto: AFP

Velikan islandskog nogometa nastupao je u najboljim klubovima diljem Europe

30.4.2018.
18:01
AFP
VOYO logo

Najveći islandski nogometaš svih vremena Eidur Gudjohnsen u svojoj je bogatoj karijeri nastupao za velikane poput Chelseaja, Barcelone i Tottenhama, a zlatnim slovima će biti zauvijek zapisan na Islandu jer je najbolji strijelac reprezentacije u povijesti, u 88 nastupa zabio je 26 golova. Prati sve što se događa u nogometu, a Hrvatskoj je sada zanimljiv jer će njegov Island, zajedno s Nigerijom i Argentinom, suparnik Vatrenima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

PROSLAVLJENI VATRENI NA OKUPU: Šuker i Srna u istoj momčadi, evo gdje će igrati svoje utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islandski nogomet proživljava blistave trenutke posljednjih nekoliko godina.

"Islandski nogometaši igraju srcem"

"Tajna? Ključ je u dobrim ulaganjima u sportske ustanove za mlade nogometaše, postavljeni su odlični temelji za stvaranje boljih uvjeta za dolazeće generacije. Tajna je, nadalje, u strasti za igrom, u tome da naši nogometaši igraju srcem i na njima se vidi ponos kojim zrače kad predstavljaju svoju zemlju na nogometnom travnjaku!", rekao je Gudjohnsen, koji je boravio u Hrvatskoj kao novinar za islandsku nacionalnu televiziju, za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je svjetsku smotru koja nas očekuje za nešto više od mjesec dana, kao najveći adut Islanda istaknuo je kolektiv, a kao najboljeg pojedinca veznjaka Evertona Gylfija Sigurdssona. Jasno mu je da su favoriti skupine Argentina i Hrvatska, a nahvalio je Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je istaknuo vezni red Hrvatske

"Fantastična momčad! U sastavu imate niz nogometaša najviše svjetske klase, na svakoj poziciji vaša je vrsta pokrivena visoko kvalitetnim nogometašima. Posebno je dojmljiv vaš vezni red, na čelu s izvanrednim Lukom Modrićem, koji je jedan od najboljih svjetskih nogometaša! Uz njega je tu i Rakitić, s Modrićem zna i može kontrolirati igru, a onda je to iznimno neugodno za svakog suparnika", primijetio je Gudjonsen i istaknuo za Sportske:

"Svakako imate potencijal otići na SP vrlo daleko, međutim treba znati da se na velikim natjecanjima mnogo toga treba poklopiti, nije dovoljno samo igrati dobar nogomet. Potrebna je opipljiva doza sreće, dobar “tajming” i savršena organizacija svake potankosti na terenu, ali i izvan njega. Ima još kvalitetnih momčadi poput Hrvatske, pa stoga očekujem fenomenalno SP, na kojem ćemo gledati napadački nogomet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo