Vatreni si ostvario životni san: 'Jako sam uzbuđen!'

Nikica Jelavić dogovorio je sve detalje prelaska iz Glasgow Rangersa u Everton te je potpisao ugovor na četiri i pol godine.

31.1.2012.
22:38
VOYO logo

Iznos transfera je oko šest i pol milijuna eura, puno manje nego što su Rangersi očekivali, no zbog teške financijske situacije u klubu nisu mogli čekati ljeto.

Ostvarila se tako velika životna želja našeg reprezentativca koji će se konačno okušati u Premiershipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je novi klub i jako sam uzbuđen. Mislim da je ovo najbolja liga na svijetu i želim se okušati ovdje. Naravno da će biti teže, ali spreman sam za izazov", rekao je za Sky SportsNikica Jelavić, koji je tako postao treće siječanjsko pojačanje Evertona nakon Landona Donovana i Darrona Gibsona.

Ove sezone Jelavić je u dresu Rangersa postigao 17 pogodaka, a od odlaska iz Rapida odigrao je 54 utakmice i ukupno zabio 36 golova. Impresivna statistika bila je jasan znak treneru Evertona Davidu Moyesu koji je posebno inzistirao na dolasku našeg napadača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Rangersa Craig Whyte, odnosno Evertona Bill Kenwright, dugo su u noći na utorak razglabali o modelu ugovora. Na kraju je dogovor ipak postignut.

U utorak poslijepodne Jelavić je obavio liječnički pregled i dogovorio svoje uvjete. Iako su u Glasgowu silno željeli da ostane, Jelavićeva želja za iskorakom u karijeri bila je snažnija. Jasna je to poruka i izborniku Slavenu Biliću, koji će za skorašnji EURO u Poljskoj i Ukrajini s Jelavićem morati računati kao s članom udarne postave, pogotovo nastavi li postizati pogotke i u najjačoj europskoj nogometnoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikica je proteklih tjedana bio u središtu medijske pozornosti, najviše od svih hrvatskih nogometaša. Najtraženiji hrvatski napadač tako je medijskim tretmanom zasjenio i Luku Modrića o kojem se u ovom prijelaznom roku gotovo i nije pisalo.

Jelavić je navijačima predstavljen u poluvremenu utakmice između Evertona i Manchester Cityja te je dobio velike ovacije. Predsjednik Glasgow Rangersa Craig Whyte ispričao se navijačima zbog prodaje Nikice Jelavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov je odlazak očekivan zbog dva razloga: kao prvo, želio je otići i nema smisla zadržavati ga nezadovoljnog na Ibroxu; a kao drugo, klub nije u poziciji da odbija ponude dvostruko više od iznosa koji smo potrošili dovodeći ga", rekao je predsjednik Rangersa i dodao: "Jelaviću zahvaljujemo na doprinosu momčadi u posljednje dvije godine."

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo