VELIKE PROMJENE / Smjene trenera diljem Liga petice: Koji velikani traže novo ime na klupi?

Image
Foto: Profimedia

Erik Ten Haag nije jedini čiji je posao pod upitnikom, ove sezone desile su se promjene trenera diljem najboljih nogometnih liga

23.4.2024.
13:14
Profimedia
VOYO logo

Trenutni trener Manchester Uniteda, Erik Ten Haag, nalazi se u velikim problemima te je na izlaznim vratima Crvenih Vragova. Unatoč pobjedi u polufinalu FA Kupa nakon izvođenja udaraca s bijele točke protiv drugoligaša Coventry Cityja, čelnici Manchester Uniteda nisu zadovoljni učinkom nizozemskog trenera.

Image
KRIVO PONIŠTEN GOL /

Veliki VAR skandal u Engleskoj! United trebao ispasti: Drugoligašu onemogućen prolaz u finale

Image
KRIVO PONIŠTEN GOL /

Veliki VAR skandal u Engleskoj! United trebao ispasti: Drugoligašu onemogućen prolaz u finale

Neil Custis iz uglednih novina 'The Sun' tvrdi da je 'sve manje vjerojatno' kako će Nizozemac biti glavni sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Menadžer Uniteda opisao je uspjeh svoje momčadi koja je drugu sezonu zaredom stigla do finala FA Cupa kao 'veliko postignuće' u svom intervjuu nakon utakmice za službenu web stranicu kluba, ali je priznao da se moraju poboljšati.

Trenutno United zaostaje 13 bodova za četvrtoplasiranom Aston Villom dok njihove nade za Ligom prvaka počinju postajati nedostižne. Kao rezultat toga, budućnost Ten Haga je neizvjesna, a novi investitor Sir Jim Ratcliffe navodno traži opcije za zamjenu Nizozemca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi poput Garetha Southgatea i Grahama Pottera povezivani su s prelaskom na Old Trafford.

Naime, Erik Ten Haag nije jedini čiji je posao pod upitnikom, ove sezone desile su se promjene trenera diljem najboljih nogometnih liga te je neuspjeh Minhenskog Bayerna u domaćem prvenstvu i kupu zapečatio sudbinu Thomasu Tuchelu za kojeg je potvrđeno kako neće biti na klupi od iduće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, stigla je dodatna potvrda da će Stefano Pioli dobiti otkaz u Milanu po završetku sezone, a potraga za novim trenerom je službeno u tijeku.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

AC Milan je u tjedan dana uspio prokockati apsolutno sve, Roma ih je izbacila iz Europske lige u četvrtak navečer, a potom su sinoć izgubili derbi od Intera 2-1 na San Siru. Ne samo da je to bio šesti poraz u nizu protiv Nerazzurra, već im je ta pobjeda omogućila da slave Scudetto koji im je 20. u povijesti, čime su dobili drugu zvjezdicu prije Rossonera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona ima jednake muke jer je i katalonska legenda Xavi Hernandez prokomentirao da je na pragu odlaska iz kluba zbog financijske situacije te manjka novih investicija u momčad.

Početkom sezone uvjeravao je kako zasigurno odlazi s mjesta trenera, no posljednjih dana počele su se pojavljivati vijesti iz Španjolske da će provesti još jednu sezonu na klupi Katalonaca te nakon toga neizbježno napustiti Barcelonu. Prema izvješću koje je objavio SPORT, Barcelona prati tri trenera s 'Barcinim DNK-om'. To su, naime, Pep Guardiola, Luis Enrique i Mikel Arteta kojima ugovori u klubovima ističu idućeg ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći šok po pitanju promjene trenera doživjeli su navijači Liverpoola. Jurgen Klopp najavio je svoj odlazak s mjesta trenera na kraju ove sezone na žalost mnogih navijača Redsa.

Klopp je transformirao momčad iz Liverpoola svojim dolaskom 2015. godine te je osvojio Ligu prvaka, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, FA kup, Liga kup, UEFA Superkup, kao i FA Community Shield. No, svakako najveći uspjeh ostvario je 2020., kada je nakon 30 godina vratio Liverpool na krov Premier lige osvajajući naslov prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ni u Francuskoj bilo ništa bolje ove sezone jer svojoj sudbini, nakon loših rezultata, nisu mogli pobjeći ni legende poput Gennara Gattusa u Marseillesu koji je otkaz dobio početkom veljače te Laurenta Blanca u Lyonu kojeg je otkaz snašao u rujnu prošle godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo