PUCAČKI TRENING / Hrvatska utrpala Južnoafričkoj Republici na SP-u u vaterpolu čak 29 golova

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski vaterpolisti u Dohi na SP-u odradili su lakši pucački trening protiv Južne Afrike. Osvojili smo drugo mjesto u grupi. Čekamo boljeg iz susreta Brazila i Kine. Igrat ćemo u nedjelju

9.2.2024.
13:16
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

3. kolo skupine A Svjetskog prvenstva u vaterpolu - Doha

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južnoafrička Republika - Hrvatska 6-29

Južnoafrička Republika: Madi, Mayman, Wheeler, Laurenson, Howard, Stone, Van Zyl, Bungane, Tucker 2, Faber, Neser 1, Swanepoel 1, May, Neill 1, Rademeyer 1

Izbornik: Jon Marc de Carvalho

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska: Bijač (nije igrao), Burić 1, Fatović 3, Lazić 4, Biljaka 2, Vukičević 3, Žuvela 3, Marinić Kragić 5, Butić 2, Harkov 1, Anić (7 obrana), Krapić 4, Kržić 1

Izbornik: Ivica Tucak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u petak je na SP-u u Dohi, u posljednjoj utakmici u grupi A, protiv Južne Afrike odradila lakši pucački trening. Na kraju je na semaforu pisalo 6-29 za naše vaterpoliste.

Jerko Marinić Kragić predvodio je strijelce hrvatske vaterpolske reprezentacije sa 5 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivica Tucak radio je maksimalne rotacije, kako bi svima dao šansu, kako se ne bi igrači dodatno umarali. Ivan Krapić, kapetan, dobar duh reprezentacije, zabio je svoje prve golove na turniru. Krapić je zabio na kraju 4 gola. Imao je savršenih 4 od 4. Svi naši vaterpolisti, osim Anića, golmana, su se u ovoj utakmici upisali u strijelce.

Mate Anić branio je čitavu utakmicu i u prvom nastupu na SP-u uzeo 7 obrana, ali nije ni, ruku na srce, imao previše posla zbog dobre hrvatske obrane i manjka kvalitete Južnoafrikanaca. Harkov je isto postigao u ovom dvoboju prvi gol na turniru i to je dobro, jer on nam treba itekako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franko Lazić je isto postigao 4 gola. Stvarno, taj njegov šut izgleda briljantno. Matias Biljaka je postigao 2 gola. Postigli smo 15 golova s igračem više. Vukičević i Žuvela su zabili po tri, isto kao i Fatović.

Čestitke svima, od igrača do izbornika Ivice Tucka i čitavog stručnog stožera. Idemo po te Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta četvrtina

Gotovo je. Imamo pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1:37 - Mirno privodimo susret kraju.

6;59 - Anić asistencija, Kragić u kontri za 4 gol na utakmici. On je sad naš najbolji strijelac. Splitski Jadran je na sceni, ovo je njihovo djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7:17 - Evo i Krapića, kapetana, u društvu igrača s tri gola. Bravo Ivane Krapiću.

Južnoafrikanci imaju napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća četvrtina

Gotova je treća četvrtina. Držimo tempo od 7 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lazić, Vukičević, Žuvela i Marinić - Kragić imaju po tri gola. Fatović, evo, isto tri gola, nakon VAR-a.

3.11 - Marko Žuvela zabija drugi gol danas, peti na turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:36 - Dane Tucker je zabio fantastičan gol, lobom s nekih 7 metara, preko bloka.

Kragić, Lazić i Vukičević imaju 3 gola. Osmi gol naših zaredom. Bravo momci, idemo Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:11 - Obranili smo se. U napadu kombinacija Harkov - Krapić nije prošla.

5:37 - Lazić iz kontre lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo nas, krećemo.

Druga četvrtina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je prvo poluvrijeme. Hrvatska je odigrala rutinerski, raspucano. +11 je kapital, 14 golova dokaz. Mirno plovimo, s 9 strijelaca, prema drugoj pobjedi na turniru. Sve očekivano, jasno, razumljivo. Odmorite se, okrijepite, pa se vratimo.

2:32 - Imamo +10 - 3-13. Kragić i Žuvela ulaze u bazen. Promjene...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:34 - Franko Lazić je zabio drugi uzastopni gol, ovog puta peterac. Na ovom turniru igra na svojoj prirodnoj poziciji. Jer, Luke Bukića nema. kao ni Tonija Popadića.

4:04 - Novi gol Hrvatske. Lopta na drugu vratnicu, na igrača više. Franko Lazić je zabio za 11-3. Prvi gol za Lazića danas, ukupno četvrti na SP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4.26 - Anić ima 4 obrane.

5.04 - Krapić je iznudio igrača više, šestog i Marko Žuvela je zabio. Vikao je Ivica Tucak - Marko, Marko - valjda da lopta ide na njega i šut. I Marko s Korčule postiže gol. Imamo 10-2.

5.32 - Južna Afrika dva puta je zaredom pogodila vratnicu. Imamo napad.

7:06 - Harkov je relizirao drugog igrača više Hrvatske. Imamo 8-2. Harkov je zabio prvi gol na SP-u. I to smo doćekali. Imamo 6 različitih strijelaca u utakmici.

Sad igrači Južne Afrike imaju prvi napad, Brzo plivanje...

Prva četvrtina

Rutinski smo odradili prvu četvrtinu. Jerko Marinić Kragić je zabio dva gola. Vukičević je zabio isto dva. Tu su mu prvi golovi na turniru. Idemo dečki!

0:04 - Postižemo posljedni gol u četvrtini. Sedmi. Kako ih razbijamo.

2:04 - Jerko Marinić Kragić je postigao 2 gol na utakmici, 4 na turniru. Bravo, potez majstora. Odmah iz prve, nakon duge lopte, iz kontre, sa 6 metara. Pljas...

3.50 - Jerko Marinić Kragić postiže prvi gol na utakmici. Vodimo 1-5.

4:53 - Težak kut za Jerka Marinića Kragića. Ali, Ante Vukičević zabija prvi gol na SP-u. Nije previše pucao Vukičević - 02. Trebat ćemo Vukičevića, ali i Harkova na ovom SP-u.

5.35 - Propustili smo zabiti, Crne Mambe napadaju.

6.14 - Kržić nas vraća na +2. Idemo, penjemo se, vodimo, zabijamo lagano, igramo protiv autsajdera. Bit će ovo jak pucački trening. Anić je na vratima. Pošteda za Bijača.

7.35 - Hrabri kapetan Hrvatske u vaterpolu Krapić odmah dobija dvoboj i u prvim sekundama na turniru, naš kapetan, primjer drugima, svima, Krapić zabija prvi gol. 1-0.

8.00 - Imamo prvi napad. Igramo u plavim kapicama.

Sretno Hrvatska! U prva dva kola Južna Afrika je dobila 50 golova. Idemo odraditi taj pucački trening, lakši...

13.52 - Dobar vam dan dragi čitatelji Net.hr-a, vaterpolski zaljubljenici, domoljubi... Barakude protiv Crnih Mambi. Hrvatsku na kraju grupne faze čeka Južna Afrika, najlošija momčad na ovom Svjetskom prvenstvu. Nadamo se kako će dvoboj proći bez prevelikih stresova. Ne da se nadamo, vjerujemo u to. Hrvatska vaterpolska reprezentacija je puno bolja od Južne Afrike.

Najava

Hrvatska vaterpolska reprezentacija ima novi ispit na SP-u u Dohi. Po treći put na turniru, na kojem želi osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, lavovi Ivice Tucka ulaze u bazen u lovu na pobjedu.

Image
STRUČNI KOMENTAR /

Igor Hinić za Net.hr: 'Španjolska, Italija, Grčka i Mađarska su bolji. Mi i Srbi nismo elita'

Image
STRUČNI KOMENTAR /

Igor Hinić za Net.hr: 'Španjolska, Italija, Grčka i Mađarska su bolji. Mi i Srbi nismo elita'

Nakon 13-8 slavlja protiv Australije i 10-6 poraza od europskog prvaka Španjolske slijedi joj susret s reprezentacijom Južnoafričke Republike, najlakšim suparnikom u grupi. Ivica Tucak će odmoriti neke igrače. Prvenstveno centre. Općenito one koji su bili pod najvećim opterećenjem dosad.

Hrvatskoj je potrebna pobjeda protiv JAR-a za nastavak puta, gdje bi je vjerojatno čekali kao potencijalni protivnici Brazil ili Kina. Pobjedom u osmini finala Hrvatska bi osigurala mjesto na olimpijskom turniru u Parizu.

"Odmorit ću neke starije igrače. Odmorit ću obojicu centara, Lončara i Vrlića, imamo zato i trećeg, našeg kapetana Krapića. Razgovarat ću i s Markom Bijačem, pa da vidimo možda i njega malo regenerirati. On će biti u sastavu, ali vidjet ćemo hoće li braniti. To je sada moj zadatak u sljedećim utakmicama. Napraviti miks minutaže, što manje opteretiti igrače koje su dosad nosili većinu tereta", rekao je Ivica Tucak u najavi ovog dvoboja.

Nakon ovog sraza, za hrvatsku reprezentaciju slijedi egzotična reprezentacija u vaterpolu - Brazil ili Kina.

Potpuno svejedno tko bude od te dviju zemlje, hrvatski vaterpolisti su apsolutni favoriti. Tu utakmicu s pravim ulaskom moraju dobiti, a onda kada to završe naši vaterpolisti, s očekivanim epilogom, pobjedom, onda se Tucak i momci okreću prema četvrtfinalu. Znamo da to u ovom trenutku mogu biti SAD ili Srbija. Sretno Hrvatska, Bože pomozi.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo