Udarac za Medvjede: Medvescak ostao bez svog najboljeg napadaca

1.12.2014.
15:23
VOYO logo

Matt Anderson je u dosadasnjih 35 nastupa za Medvescak postigao devet pogodaka i dijelio mjesto najboljeg strijelca momcadi s Pascalom Pelletierom. Uz to je imao i 10 asistencija te bio treci igrac po zbroju bodova (19), iza Pelletiera (26) i Martina St. Pierrea (23).

"Anderson je dobio priliku otici u drugi klub koji mu nudi znatno veci ugovor. On je bio vrlo dobar igrac koji je igrao u svim situacijama i htjeli smo da s nama ostane do kraja sezone. Ovo je teska situacija za nas s obzirom na promjene koje su se dogodile na rosteru, a vjerujem i za navijace. No, ako zelimo biti konkurentna momcad sada i u buducnosti, nema drugog nacina. Jedini razlog zbog cega smo u mogucnosti u nas klub dovesti ovakve igrace za manje ugovore je taj sto im dajemo mogucnost da zaigraju za bogatije klubove. Ako im to oduzmemo i ne dopustimo im da odu za boljim ugovorom, nitko vise nece htjeti igrati ovdje. No, vjerujem da smo u McLeanu pronasli dostojnu zamjenu za Andersona koja moze odmah uskociti u igru", objasnio je sportski direktor Medvescaka Aaron Fox razloge za novu promjenu u momcadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanadski napadac Kurtis McLean, koji je sezonu poceo u finskom Jokeritu i u 20 utakmica postigao jedan pogodak, momcadi ce se prikljuciti u Moskvi, gdje ce Medvescak u srijedu igrati protiv Dinama.

"McLean je jako dobar napadac i lider koji nam moze pomoci u svim situacijama na ledu. Pokusali smo ga vec potpisati i prije u ove dvije sezone. No, prosle sezone je prihvatio ponudu od Novokuznjecka koja je bila puno izdasnija. U Novokuznjecku je bio drugi najbolji igrac momcadi po broju bodova. Tijekom karijere vec je igrao s Pelletierom i Popovicem u Svicarskoj, a i trener Shedden ga je trenirao na Spengler kupu te zna sto od njega moze ocekivati i koje su mu kvalitete", predstavio je Fox novog napadaca s bogatim AHL iskustvom koji je odigrao i cetiri utakmice u NHL-u za New York Iskanderse i postigao jedan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McLean ce biti 22. napadac i ukupno 35. igrac koji ce ove sezone nastupiti za Medvescak u KHL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo